YouTube Shorts para kazanma dönemini başlatıyor!

YouTube Shorts para kazanma dönemini başlatıyor!

Video içerik alanında lider olan YouTube, Shorts üzerinden para kazanma döneminin ne zaman başlayacağını açıkladı. Reklam gelirlerinin yüzde 45’i içerik üreticilerine verilecek.

YouTube, 2020 yılında kısa video paylaşım özelliği YouTube Shorts’u duyurmuştu. Shorts üzerinden büyük adımlar atmak isteyen şirket, içerik üreticilerine yeni bir gelir kapısı sunmaya hazırlanıyor.

YouTube, Shorts üzerinden gelir elde etmek için de tarih verdi

Şirketin açıklamasına göre Shorts, 1 Şubat’tan itibaren daha fazla kullanılmaya başlanacak. Nedeni de YouTube Shorts’un 1 Şubat’tla birlikte YouTube İş Ortağı Programı’nın bir parçası olması. Ayrıca program üzerinden bir gelir elde etmek isteyen üreticilerin yeni sözleşmeyi kabul etmesi ise zorunlu hâle gelecek.

Bununla birlikte içerik üreticilerinin reklam gelirinden pay almaya devam etmesi için 10 Temmuz 2023’e kadar sözleşmeyi imzalaması gerekiyor.

Bu konuda şirketin açıklaması ise şu şekilde:

“YouTube’dan para kazanmaya devam etmek için YouTube İş Ortağı Programı şartlarının 10 Temmuz 2023’e kadar kabul edilmesi gerekiyor. İş ortakları 1 Şubat 2023’te (veya yeni şartları kabul ettikleri tarihte) Shorts reklam geliri kazanmaya başlayabilmek için yeni şartları kabul etmelidir.”

Reklam gelirlerinin yüzde 45’i içerik üreticilerine verilecek

Ayrıca YouTube, Shorts içeriklerindeki reklamlardan elde ettiği gelirin yüzde 45’ini içerik üreticilerine verecek. Bu ödemeler ise her ay düzenli bir şekilde olacak. Bunun yanı sıra şirket, içeriklerde telif hakkına sahip olan müzikleri kullanmayı da serbest bırakacak.

YouTube Shorts nedir?

YouTube Shorts, tüm kullanıcıların yalnızca akıllı telefonlarını ve YouTube uygulamasındaki Shorts kamerasını kullanarak yeni bir kitleyle bağlantı kurmasını sağlar. YouTube’un Shorts oluşturma araçları, çok segmentli kameramızla 60 saniyeye kadar kısa videolar oluşturmayı kolaylaştırır.

Shorts, YouTube’da 60 saniye veya daha kısa videoları çekebileceğiniz, paylaşabileceğiniz ve art arda izleyebileceğiniz bir alandır. Yeni trendler başlatmanın, dans yarışmalarına katılmanın, komik fikirlerinizi hayata geçirmenin ve daha birçok farklı konuda yaratıcılığın mümkün olduğu bir alandır. (İndigo)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.