Türkiye’de internet hızı 56 GB olacak!

Türkiye’de internet hızı 56 GB olacak!

Ulaştırma Bakanı ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: Haziran 2021’de fırlatılacak 5B ile internet hızı 56 GB olacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Karaismailoğlu, Ermenistan-Azerbaycan arasında yaşanan çatışmalardan sonra ortaya çıkan yeni gelişmelere işaret ederek, Nahçıvan tarafında bir demir yolunun yapılacağını açıkladı.

İnternet hızının da 5B uydusuyla 56 Gbps’a çıkacağını öne süren Bakan Karaismailoğlu’nun açıklamaları şöyle:

• Demir yolu ağlarımızı fizibilitelere göre planladık, yatırımlarımızla altyapıyı kurduğumuzda dünyada lojistik süper güç olacağız. Altyapısı dahil yolcu memnuniyetini üst noktaya çıkaracak demir yolu markası oluşturulacak.

• Önümüzdeki yıllar demiryolu yılları olacak. İskenderun, Mersin, Filyos ile İzmir’de Alsancak ve Çandarlı limanlarıyla ilgili de planlarımız var. Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu’nun ana damarlarından Divriği-Kars hattında kapasiteyi 5 milyon tondan 20 milyon tona çıkaracağız.

• Azerbaycan’daki yeni gelişmeler sonrası Nahçıvan tarafına bir demiryolu planlıyoruz, onun da etüt plan çalışmaları bitmek üzere.

“5A uydusu Aralık’ta, 5B uydusu Haziran 2021’de fırlatılacak”

Adil Karaismailoğlu, 5A ve 5B uydularıyla ilgili de konuşarak şu iddiada bulundu:

“5A uydumuz aralık ayı ortasında fırlatılacak. 5B’yi ise Haziran 2021 gibi planlıyoruz. 5B ile internet hızı 56 gigabayta [Gbps’yi kast ediyor: 1 saniyede aktarılan gigabit miktarı] çıkacak.”

Karaismailoğlu, internetin bu hıza çıktığında fiyatının ne olacağı yönündeki soruya, gülerek, “Onu pazarlık yaparız çıktığı zaman” cevabını verdi.

Türkiye internet hızında ilk 100 ülke arasında yer almıyor

İnternet hızının ölçümlenmesini sağlayan Speedtest’in verilerine göre, sabit internet hızına bakıldığında Türkiye, ilk 100 ülkenin gerisinde kalıyor.

Speedtest, bu yılın Haziran ayını kapsayan raporunda dünya genelinde sabit internet ile indirme hızını 78,26 Mbps, yükleme hızını ise 42.06 Mbps olarak ölçtü.


Türkiye’de ise ortalama indirme hızının 26.30 Mbps olduğu görüldü.

 

 

 

 

(İNDİGO)

 

 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.