TikTok'tan Uyarı: Daha uzun videolar hazırlayın, ödeme alın!

TikTok'tan Uyarı: Daha uzun videolar hazırlayın, ödeme alın!

Geçtiğimiz yıl TikTok, daha fazla reklam satmasına olanak tanıyan daha uzun videoları teşvik etmek amacıyla yayıncılar için Yaratıcılık Programı adı verilen yeni bir para kazanma sistemi başlattı.

Şirket artık bu planı, yalnızca bir dakikadan uzun videolar için ödeme yapan yeni bir ad olan İçerik Oluşturucu Ödül Programı ile geniş çapta kullanıma sunacak.

TikTok, betanın başlamasından bu yana "toplam içerik oluşturucu gelirinin son 6 ay içinde %250’den fazla arttığı ve her ay 50.000 dolar kazanan içerik oluşturucu sayısının neredeyse iki katına çıktığı" için daha uzun içeriğin daha kazançlı olduğunu belirtti.

TikTok aynı zamanda içerik oluşturuculara yönelik abonelik özelliklerini de genişletiyor. Daha önce özel (ücretli) içerik, rozetler ve kişiselleştirilmiş emojiler gibi tekliflere yalnızca canlı yayıncılar erişebiliyordu ancak şirket artık bu avantajları canlı yayınların ötesine taşıyor.

Şirketin minimum video uzunluğu şartı olmayan ve geçen yıl sona eren İçerik Oluşturucu Fonu, düşük ödemeler nedeniyle sıklıkla eleştirildi. Geçen yıl yayıncı Hank Green, platformda 1.000 görüntüleme başına yaklaşık 2,5 sent kazandığını açıklamıştı; bu, YouTube kazancının bir kısmı ve fon öncesinde TikTok'ta kazandığının yaklaşık yarısı.

TikTok'tan yaratıcılara: daha uzun videolar hazırlayın, ödeme alın

Karşılaştırıldığında, seçili yayıncılar beta Yaratıcılık Programını benimsedi. Bir yaratıcıya göre, abone sayıları yarım milyondan birkaç milyona kadar değişen bazıları, ayda binlerden yaklaşık 100.000 dolara kadar değişen ödemeler aldı; bu, İçerik Oluşturucu Fonu'nda gördükleri tutarın "tam 180"iydi.

Bununla birlikte, izleyicilerin daha uzun videolara dair kararsızlıkları var. Geçen yılki TikTok dahili anketinde, kullanıcıların neredeyse %50’si bir dakikadan uzun videoların "stresli" olduğunu söyledi ve bu yılın başlarındaki Wired raporuna göre kullanıcıların üçte biri videoları çevrimiçi olarak iki kat hızla izledi.

İçerik oluşturuculara nasıl ödeme yapılacağı şu anda TikTok'un tek sorunu değil. Dün, bir grup ABD'li yasa koyucu, uygulamanın ABD'de kalması için ana şirket ByteDance'i TikTok'u satmaya zorlayacak yeni bir yasa tasarısı sundu.(TeknolojiOku)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.