Biber tüketmek kalbe iyi geliyor!

Biber tüketmek kalbe iyi geliyor!

Sağlıklı bir kalbe sahip olmak için günde kaç porsiyon meyve ve sebze tüketmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Merakınızı hemen giderelim…

Günde beş porsiyon yani yaklaşık iki buçuk bardak sebze ve meyve tüketmeniz, kalp krizi ve felç riskini azaltmaktadır. Ancak, yeni bir araştırmaya göre bu tüketimi arttırırsanız kardiyovasküler hastalık riskinizi % 28’e ve erken ölüm riskinizi de % 31 oranında azaltmanız mümkün. Hal böyleyken kalp sağlığınız için biber tüketin, sofranızda meyve ve sebzelere yer açın…

Meyve ve Sebzeler, Kolesterol ve Kan Basıncını Düşürüyor

Uluslararası Epidemiyoloji Dergisi tarafından 22 Şubat 2017 tarihinde yayımlanan bulgular, dünyanın dört bir yanından gelen meyve ve sebze alımının etkilerini araştıran 95 araştırmadan derlenmiştir. Araştırma sonucu en faydalı ürünler arasında elma, armut, portakal ve diğer turunçgiller, yeşil yapraklı sebzeler, brokoli, lahana, karnabahar ve yeşil ve sarı sebzeler, biber yer alır. Meyve ve sebzeler, özellikle kolesterol ve kan basıncını düşürmeye ve kan damarı fonksiyonunu iyileştirmeye yardımcı olan çok sayıda besin içerir.

Ayın Favori Sebzesi, Biber

Capsicum cinsine ait olan biberler çeşitli renk, şekil, boyut ve tatlarda bulunmaktadır. Yeşil, sarı, turuncu, kırmızı ve hatta mor renkte olan biberler, salata tabağınıza güzel bir ektir.

Tatlı biberler gevrek ve acı değilken, jalapeno gibi sıcak biberler oldukça acıdır. Sıcak biberlerdeki acının nedeni ise değişik miktarlarda fitokimyasallar içermesidir.

Kapsaikinoidler olarak bilinen bu bileşiklerin kal sağlığı açısından faydaları bulunur. Örneğin, baharatlı yiyecekler yiyen insanlar özellikle de biber yiyenler daha az tuz tüketirler ve daha düşük tansiyona sahiptirler. Kapsaikinoidler ayrıca kolesterol değerlerini ve kan damarı işlevini de olumlu yönde geliştirebilir.

Biber, Kardiyovasküler Hastalık Riskini Azaltır

Bir orta boy dolmalık biber yaklaşık 30 kalori içerir. C ve A vitaminleri açısından zengindir. Ayrıca biberler, kardiyovasküler hastalık riskini azaltan bir dizi antioksidan içerir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.