400 bin TL’ye satılacak otomobil ortaya çıktı!

400 bin TL’ye satılacak otomobil ortaya çıktı!

Çinli otomobil üreticileri Türkiye pazarı için adeta sıraya girmiş durumdalar. Seneler sonra Türkiye pazarına fırtına gibi bir dönüş yapan Chery, ülkemizde sadece 400 bin TL’ye satacağı yeni modeli için hazırlıklarını tamamladı. İşte tüm detaylar.

Otomobil sektöründe yeni bir dönem başlıyor! Çinli otomobil üreticileri ciddi bir atağa geçmiş durumda. Çin’in en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Chery, yıllar sonra Türkiye pazarına geri döndü. Hem de ne dönüş! Şimdi ise 400 bin TL’ye satacağı sıfır otomobille rekabeti doruk noktasına taşımaya hazırlanıyor.

cherynin-turkiyede-400-bin-tlye-vtg4.webp

Hemen baştan belirtelim. Chery’nin yeni modeli bir mini otomobil tarzında olsa da rakiplerinden çok daha üstün. Öncelikli olarak saatte 110 km hız yapabiliyor. Bu çok önemli.

Bu durumun önemli olmasının temel nedeni bu otomobille çevre yoluna ya da otobana çıkabilecek olmamız. Chery bu anlamda rakiplerinin önüne geçmeyi başarıyor.

Bilindiği üzere ülkemizde 400 bin TL civarına satılan diğer mini otomobiller saatte 45 – 50km hız yapabildiği için sadece şehir içi yollarda kullanılabiliyor.

Chery’nin ülkemizde satacağı yeni modelinin bir diğer önemli artısı ise tam 300 km’lik bir menzil sunması.

Chery EQ1 ismi ile gelecek bu otomobilin rakibi olarak kabul edebileceğimiz Citröen Ami ve benzeri modeller yalnızca 70 – 80 km’lik menzile sahipler.

Hatta Dacia’nın 900 bin TL civarına sattığı Spring’in bile menzili Chery’nin yeni EQ1 modelinde daha az.

Chery EQ1 temelde 2 kişilik bir otomobil. Kasa büyüklüğü bakımından Smart’ın 2 kişilik modellerini andırıyor.

Otomobilin en önemli artısı ise Türkiye’de 400 bin TL civarında bir etikete satılacak olması. En azından tüm göstergeler bu fiyatı işaret ediyor.

(TeknolojiOku)

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.