Yeni Yol Grubu’nun Vekil Sayısı 21’e Geriledi

Yeni Yol Grubu’nun Vekil Sayısı 21’e Geriledi

Gelecek Partisi’nde son dönemde yaşanan istifalar, siyasi gündemi meşgul etmeye devam ediyor. İstanbul milletvekili Doğan Demir, partisinden ayrıldığını duyurdu.

Böylece, Meclis’teki milletvekili sayısı 4’e gerilerken, bağımsız milletvekili sayısı da 14’e yükseldi.

Doğan Demir’den İstifa Açıklaması
Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Demir, Gelecek Partisi’nin kurucu kadrosunda yer aldığını hatırlattı ve “19 Aralık 2019 tarihinde kurucuları arasında bulunduğum Gelecek Partisi’nden ayrıldığımı kamuoyunun bilgisine sunarım” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında, yaklaşık altı yıl boyunca Türkiye’yi farklı noktalarında ziyaret ederek partiye katkı sağlamaya çalıştığını belirten Demir, “Ancak geldiğimiz noktada sürdürülebilir bir siyasi zemin kalmadığından ve yaklaşık iki yıldır tüm uyarılarımıza rağmen ortak bir alan oluşturulamadığından bu ayrılığı gerekli gördüm” dedi.

Atatürk’ün “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” sözüne atıfta bulunan Demir, siyasi mücadelesine devam edeceğinin altını çizdi:
“Başta milletvekili olarak görev yaptığım İstanbul’umuz olmak üzere, ülkemiz ve milletimizin geleceği için mücadelem devam edecektir ve edecektir.”

Daha Önce de İstifalar Yaşanmıştı
Gelecek Partisi’nde dün de iki önemli isim daha istifa etmişti. Parti kurucuları arasında yer alan İstanbul Milletvekilleri Selim Temurci ve İsa Mesih Şahin, sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarla partiyle yollarını ayırdıklarını duyurmuştu.

Temurci, yaptığı açıklamada “Büyük emek ve gayretlerle kurduğumuz Gelecek Partisi’nden bugün itibariyle ayrılıyorum” ifadelerini kullanırken, Şahin ise “Siyasi mücadelemiz yol arkadaşlarımızla birlikte sonuna kadar sürecektir” şeklinde konuştu.

Yeni Yol Grubu’nun Vekil Sayısı Düştü
Doğan Demir’in ayrılmasıyla birlikte, TBMM’de Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti ile ortak grup oluşturan Yeni Yol Grubu’nun sandalye sayısı 21’e geriledi. Geçtiğimiz hafta bu grup 24 milletvekiliyle temsil ediliyordu. Peş peşe gelen istifalar, grubun meclis aritmetiği ve siyasi geleceği açısından yakından takip ediliyor.

İstifa Dalgaları Ne Anlama Geliyor?
Gelecek Partisi’nde yaşanan bu ardışık istifa dalgası, parti içindeki yönetim anlayışına yönelik ciddi eleştirilerin ve memnuniyetsizliklerin göstergesi olarak görülüyor. Ortak siyaset üretme konusunda yaşanan tıkanıklık ve belirsizlikler, istifaları tetikleyen başlıca nedenler arasında. İstifa eden milletvekillerinin, TBMM’de siyasi pozisyonlarını sürdüreceklerini açıklamaları ise yeni rotaların nasıl şekilleneceğine yönelik önümüzdeki süreçte netlik kazanacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.