Kahramanmaraş’ta Yerinde Dönüşüm Projesi anlatıldı
Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca vatandaş ve muhtarlara Yerinde Dönüşüm Projesi anlatıldı.
Kahramanmaraş’ta 220 bin kişi yerinde dönüşüm projesi için Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Müdürlüğüne başvuru yaptı
Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta 112 bin 414 kalıcı konut ve köy tipi deprem konutu inşa ediliyor. Bunların 82 bin 114 adedi TOKİ tarafından kalıcı konut, 30 bin 300 adedi de köy evi olarak inşa ediliyor. Kalıcı konutların 19 bin 418’ i 2023 yılının Aralık ayı itibarıyla tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecek.
DEVLET KREDİ MİKTARINI ARTIRDI
500 bin artı 500 bin hibe ve kredi tutarları 750 bin artı 750 bin olarak 1.5 milyon liraya yükseldi. Kahramanmaraş’ta bugün itibarıyla şuana kadar yerinde dönüşüm için 220 bin kişi baş vuru yaptı
Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı ve Kahramanmaraş Çevre ve Şehircilik Müdürü Ahmet Şahin, yerinde dönüşümün önemini vurgulayarak, şehirlerin sosyolojik, kültürel ve demografik yapısını korumak, komşuluk ilişkilerini canlı tutmak istediklerini söyledi.
Şehir merkezlerinden enkazlar kalktıktan sonra terkedilmiş parsellerin bomboş kalmaması için yerinde dönüşümün önemli olduğunu kaydeden Şahin, devletin vatandaşına desteğiyle beraber yerinde dönüşümün önemini vurgulamak istediklerini ifade etti.
7452 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Yerleşme ve Yapılaşmaya İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin Kabul Edilmesine Dair Kanun"un ek 1'inci maddesi kapsamında yapılacak yeni yapıların bulunduğu parsellerin maliki olan gerçek veya tüzel kişilere hibe ve yapım kredisi verilmesine ilişkin usul ve esaslara işaret eden Şahin, 6 Ekim tarihinde yayınlanan kararla beraber, 500 bin artı 500 bin lira hibe ve kredi tutarlarının 750 bin artı 750 bin, yani 1,5 milyon liraya güncellendiğini söyledi.
Şahin, yerinde dönüşümün e-devlet kapısı üzerinden vatandaşın arama motoruna "yerinde dönüşüm" yazdığında çıkan başvuru platformunda başlayan bir işlem silsilesi olduğunu belirterek, başvuru süreçleri hakkında bilgi verdi.
Daha sonra Şahin, muhtarların projeyle ilgili sorularını cevapladı.
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.