Zerdeçal Ve Mucize Faydaları

Zerdeçal Ve Mucize Faydaları

Son zamanlarda ise bilimsel araştırmalar binlerce yıllık kullanımın boşuna olmadığını gösteriyor ve zerdeçal faydaları hakkında kanıtlar ortaya koyuyor.

Zerdeçalın faydaları büyük oranda içerdiği Kurkuminoid isimli maddelerle ilişkili. Bunlar arasında en önemlisi ise kurkumin adı verilen aktif bileşen. Güçlü bir antioksidaan olan kurkumin, zerdeçalda %3 oranında bulunuyor.

Zerdeçalın faydaları nelerdir?

Bilimsel araştırmalarda da incelenen zerdeçalın faydaları sizi çok şaşırtacak. Beyinden kalbe, eklemlere, bağışıklık sistemine tüm vücudu koruyor, sağlığınızı destekliyor… İşte zerdeçalın saymakla bitmeyen faydaları…

Kanseri önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olur

Zerdeçalın belki de en ciddi faydası budur. Yapılan araştırmalar, bazı kanser türlerinin zerdeçal takviyelerine cevap verdiğini gösteriyor. Zerdeçalın kanser tedavisinde faydalı olduğu ve kanser büyümesini, gelişimini ve yayılmasını moleküler düzeyde önleyebildiği de biliniyor..

Depresyonda olanlara da yardımcı

Zerdeçalda bulunan kurkuminin depresyon tedavisinde faydalı etki gösterdiği biliniyor. Yapılan bazı çalışmalar kurkuminin beyindeki serotonin ve dopamin seviyelerini arttırdığını, bazıları ise depresyon semptomlarını en az Prozac kadar etkili bir şekilde hafiflettiğini gösteriyor.

Yaraların tedavi edilmesine yardımcı olur

Zerdeçal haricen uygulandığında yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur

Doğal anti-inflamatuar

Enflamasyon, vücudun kendini yabancı mikroplardan korumak için verdiği bir tepkidir. Enflamasyon olmazssa, vücut bakterilere karşı kalkansız kalır. Kısa dönemli enflamasyon bu şekilde faydalı olsa da, kronik hale geldiğinde ve vücudun kendi dokularına saldırdığında, enflamasyon önemli bir sorun haline gelmekte; kalp hastalığı, metabolik sendrom, Alzheimer gibi hastalıklara yol açabilmektedir.

Yapılan çalışmalara göre zerdeçal tam da burada devreye giriyor. İçerdiği kurkumin inflamasyona yol açan birçok molekülü etkisiz hale getirerek vücudu bu tür risklere karşı koruyor.

Vücudun antioksidan kapasitesini arttırır

Oksidatif stres, yaşlanma ve daha birçok hastalığı hızlandıran bir etkendir. Zerdeçalda bulunan kurkumin ise çok güçlü antioksidan özelliklere sahiptir. Zerdeçal oksidatif strese yol açan serbest radikalleri etkisiz hale getirdiği gibi, vücudun kendi antioksidan kapasitesini de arttırır.

Kolesterolü düşürür, kalp hastalıklarına karşı korur

Zerdeçal kolesterol seviyesini düşürücü etkiye sahiptir. Bu sayede kalp hastalıklarından korunmanıza yardımcı olur.

Alzheimer Hastalığı’nı önler ve tedavi eder

Alzheimer, dünyadaki en ciddi sinirsel hastalık ve bunama nedeni olarak gösterir. Üstelik henüz Alzheimer için bir tedavi bulunmuş değil. Kurkuminin kan ile beyin arasındaki engeli aşarak Alzheimer Hastalığı’nın patolojik sürecinde önemli iyileşmeler sağladığı bilimsel araştırmalarla göstermilmiştir.

Eklem iltihabına iyi gelir

Eklem iltihabı (Tıbbi adıyla Artrit) ülkemizde de yaygın görülen bir sorun bir eklem hastalığıdır. Uzmanlara göre hastalığın neden olduğu belirtler, kurkumin takviyeleri ile ile hafifliyor. Yapılan araştırmalar kurkuminin anti-inflamatuar ilaçlardan dahi daha etkili olabildiğini gösteriyor.

Toksinlerin atılmasına yardımcı olur

Zencefil ve aktif bileşeni kurkuminin karaciğerin vücuttaki toksinleri temizlemesine ve kanserojen maddelerin etkilerini hafifletmesine yardımcı olduğu yapılan araştırmalarla gösterilmiştir.

Zencefil yaşlanmayı geciktiriyor, ömrü uzatıyor

Kalp hastalığı, kanser, Alzheimer gibi hastalıklara karşı etkili olan zerdeçal, bu sayede daha uzun ve sağlıklı yaşamaya katkıda bulunuyor. Zerdeçal takviyeleri faydaları nedeniyle son dönemde oldukça popüler. Ülkemizde de toz baharatın haricinde zerdeçal takviyesi, zerdeçal ekstraktı ve zerdeçal ampülü olarak çeşitli internet mağazalarında satılıyor.

(gıdahattı.com)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.