Yaşar, “Hayaller Ne Zaman Gerçek Olacak?”

Yaşar, “Hayaller Ne Zaman Gerçek Olacak?”

Turan Eğitimcileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yaşar, kamu çalışanlarının mali sıkıntılarına ve hayallerinin gerçekleştirilmesine yönelik acil adımlar atılması gerektiğini vurguladı. 

Yaşar, Maliye Bakanlığı ve TÜİK’in vatandaşların beklentileriyle oynamaya devam ettiğini belirtti.
Eylül ayında resmi olarak açıklanan enflasyon oranının %2,97 olarak belirlenmesiyle birlikte, yıllık enflasyonun %49,38 seviyesine yükseldiğini hatırlatan Yaşar, bu durumun, Temmuz ayında yapılan %10'luk zamın etkisini ortadan kaldırdığını ifade etti. Kamu çalışanlarının büyük zam beklentilerinin ise hayal olarak kaldığını kaydetti.
Çarşı ve pazarda ekonomik istikrarın sağlanamadığını ifade eden Mustafa Yaşar, tarla ile pazar arasındaki ciddi fiyat farklarının hem üreticiyi hem de tüketiciyi olumsuz etkilediğini söyledi. 
Yaşar, bu duruma son vermek için Maliye Bakanlığı’nın etkili çözümler bulması gerektiğini belirtti.
Savunma sanayisine, eğitime ve sağlık sektörüne yapılan yatırımların önemine değinen Yaşar, “Artık bıçak kemiğe dayanmış durumda; karınlar sadece şükürle doymuyor” ifadelerini kullandı.
Asgari ücretlilerin, emeklilerin, memurların, işçilerin ve çiftçilerin emeğinin karşılığını almak istediğini vurgulayan Yaşar, “Artık vatandaşın hayalleri ile oynamayın” şeklinde uyardı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.