Vatandaşları dolandırmak için maaşlı personel tutmuşlar

Kahramanmaraş’ta polis ekipleri, ülke genelinde iletişim ve sosyal medya kullanılarak çekiliş, kazandınız, kendini hakim, savcı ve polis olarak tanıtarak, ayrıca şantaj ve bahis siteleri yoluyla vatandaşları dolandırılan 3 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Yankesici ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri il merkezinde bulunan takibe aldı aldı. Eşkaller üzerinde araştırma yapan ekipler farklı sokaklarda 3 şüpheliyi tespit etti. Polisi fark etmesiyle kaçmaya başlayan 3 kişi, kısa süreli kovalamaca sonrası yakalandı.
Emniyette ilk ifadeleri alınan M.E.I. (21), M.B (21) ve C.B. (43) dolandırma yöntemleri hakkında; örgüt merkezinin Kahramanmaraş’ta olmadığını kendilerinin Kahramanmaraş’ta dolandırıcılık örgütü tarafından maaş ve primle çalıştırıldığını, mağdurların paralarını çekilerek kendilerine verilen hesaba havale yaptıklarını itiraf etti.
Ayrıca örgüt merkezinden telefon yoluyla dolandırılan vatandaşların, para veya ziynet eşyası almak için örgüt merkezinin yönlendirmesiyle kendilerinin gidip aldığı da belirlendi.
Kahramanmaraş’ta maaşlı ve primli çalışan örgüt mensuplarının yapılan üst aramasında 7 adet farklı markalarda telefon, 13 adet farklı bankalara ait banka kartı ve 7 bin 740 TL nakit para çıktı.
Emniyette işlemleri tamamlanan 3 kişi, adliyeye sevk edildi.

photo5807750890885593047.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.