Vali Ünlüer’in Kurban Bayramı Mesajı

Vali Ünlüer’in Kurban Bayramı Mesajı

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Ünlüer mesajında, ‘Bayramlar, milli ve manevi hislerimizi pekiştiren, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularıyla kardeşlik, akrabalık, komşuluk bağlarını kuvvetlendiren, yoksulu gözetme, yetimi sevindirme gibi güzel hasletleri yaşatan müstesna günlerdir. Bu vesileyle yeni umutlarla bir bayrama daha kavuşmanın heyecanı ve sevincini hep birlikte yaşıyoruz.

Hak yolunda teslimiyet ve fedakarlığın bir nişanesi olan Kurban Bayramı, kültür ve geleneklerimiz ile birlikte dini değerlerimizin bizlere yüklediği sorumluluklarımızı hatırlamak ve hayata geçirmenin en güzel vesilesidir.

Böyle müstesna günlerin coşkusunu ve sevincini yaşarken, zirveye çıkardığımız yardımlaşma ve dayanışma duygularını hayatımızın birkaç gününe değil her gününe yayabilmek, bu duyguları kalıcı hale getirebilmek için daha fazla çaba göstermeliyiz. Dini bayramlarımızda akraba ziyaretleri dışında özellikle; yaşlı, kimsesiz, fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızı ziyaret ederek, onlarla bayramın manevi huzurunu ve heyecanını birlikte yaşamalı ve paylaşmalıyız.

Manevi atmosferi yüksek böyle mübarek günleri bir vesile olarak görmeli; dargınlıklarımızı, kırgınlıklarımızı ve kızgınlıklarımızı unutarak, aramızda ki yardımlaşmayı artırmak suretiyle, kardeşlik duygularımızı daha da pekiştirmeli daha da güçlendirmeliyiz.

Değerli Hemşehrilerim,

Kurban Bayramı'nı huzur ve güven içerisinde geçirmeniz ve bayram sevincimizin hüzne dönüşmemesi için seyahate çıkacak olanlar başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızdan trafikte azami derecede dikkatli olmalarını ve trafik kurallarına titizlikle riayet etmelerini istirham ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; Mübarek Kurban Bayramı’nın tüm İslam âlemine hayırlara vesile olması temennilerimle, bütün hemşehrilerimizin bayramını kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde bir bayram geçirmenizi diliyorum.’ Dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.