Vali Coşkun, görev başında olan kadınları unutmadı

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde görevleri başında olan kadınları unutmadı.

Vali Coşkun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ online toplantıda görevleri başında olan kadınların günlerini kutladı.

Online toplantıda konuşan Vali Coşkun, kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın her zaman karşısında olduklarını ifade ederek, “Gelecek sene arzı ediyoruz bu pandeminin bitmiş olmasını ve yüz yüze inşallah sizlerin kadınlar günü kutlamak hedefimiz, amacımız. Başta şehit annelerimiz ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın kadınlar günü kutluyorum. Kadınlarımız sevgiyi, fedakarlığı ve hayatın her alanında duyarlılığı temsil eden kişilerdir, biz öyle kabul ediyoruz. Özellikle ailenin ve huzurlu bir toplumun temel direğidir, taşıdır. Kadınlarımızın üretkenliği ve çalışkanlığıyla ailesine ve topluma katkı sağlaması, hayatın her alanında etkin bir şekilde yer alması bizleri mutlu ve memnun etmektedir. Tarih boyunca her zaman kadınlarımız kurtuluş mücadelemiz dahil her alanda ön planda olmuş, üzerlerine düşen görevi her zaman layıkıyla yapmıştır. Kadınlarımızın toplum hayatında her alanda var olması yer alması bizim çok önemsediğimiz bir husustur. Son yıllarda özellikle yapılan çalışmalarla, düzenlemelerle kadınlarımızın toplum hayatında daha çok yer alması için bir gayret içerisindeyiz. Bilindiği üzere dinimizde ‘cennet annelerin ayakları altındadır’ buyruğuna muhatap kişilersiniz özellikle anne kimliğiyle. Bu çok önemli bir anlayışının tezahürüdür. Bu vesileyle de kadınlarımıza yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığında her zaman karşısında olduğumuzu bilinmesini isterim. Tekrar ben bu duygu ve düşüncülerle kadınlar gününüzü kutluyorum. Nice yıllara sağlık ve afiyet içerisinde ulaşmanızı temenni ediyorum” dedi.

Toplantıya katılan Gazeteci Neşe Yıldızhan ise, “Öncelikle çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir düşünce. Hanımefendilerinde kadınlar günü kutluyorum. İnşallah kadına şiddetin olmadığı ekonomik gücünün yerinde olduğu, dimdik ayakları üzerinde duran kadınların olduğu bir dünya diliyoruz. Tabi biz pandemi sürecinde hep sahadaydık. Hanımefendilerde hep sahadalardı. Bilindiği üzere toplumun yüzde 50’ni oluşturan kadınlar evde oturursa ülke gelişemez, hiçbir yere varamayız. İnşallah çalışan kadınların her platformda sayılarının artmasını diliyorum. Kadına şiddetin olmadığı hem fiziksel, hem ekonomik, hem de psikolojik şiddetin olmadığı bir dünya diliyoruz” diye konuştu.

2.jpg

3.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.