Uluslararası İleri Mühendislik Teknolojileri Sempozyumu başladı

Uluslararası İleri Mühendislik Teknolojileri Sempozyumu başladı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ev sahipliğinde“Uluslararası İleri Mühendislik Teknolojileri Sempozyumu” (International Symposium on Advanced Engineering Technologies-ISADET 2022) gerçekleştiriliyor.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ev sahipliğinde, Onikişubat Belediyesinin katkılarıyla 16-18 Haziran 2022 tarihleri arasında “Uluslararası İleri Mühendislik Teknolojileri Sempozyumu” (International Symposium on Advanced Engineering Technologies-ISADET 2022) gerçekleştiriliyor.

Sempozyuma 15 ülkeden bilim insanları 220 bildiri ile katılıyor.

KSÜ Yunus Emre Kongre Merkezi Sezai Karakoç Konferans Salonunda gerçekleştirilen ISADET 2022 açılış programında konuşan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, KSÜ Olarak ISADET 2022’ye ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sürekli öğrenmenin, değişimin ve geleceğin adresi olarak nitelenen KSÜ’yü anlatan Rektör Can, üniversitemizin akademik birimleri ve mevcut durumu hakkında katılımcılara bilgilendirme yaptı. “Şehrin ve ülkenin meseleleri, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi olarak bizlerin de meselesidir.” diyen Rektör Can, “Şehrimizin meseleleri hakkında yapılan akademik çalışmalara ilave destek oluyoruz, olmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Rektör Can, 2019 yılından itibaren başarılı bir şekilde yürütülen Uygulamalı Mühendislik Eğitimine ilişkin değerlendirmeler yaptı. 2021-2022 Akademik Yılı Bahar Döneminde 62 öğrencinin Uygulamalı Mühendislik Eğitimi Stajlarını başarıyla tamamlarken, birçok öğrencinin staj yaptıkları firmalarda iş başı yaptığını ifade ederek “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren uygulamalı eğitime önem vererek bu konuda düzenlemeler yaptık. Hocalarımız, öğrencilerimiz ve firmalardan aldığımız geri dönüşler doğru bir yolda olduğumuzun göstergesi, önümüzdeki dönemlerde Uygulamalı Mühendislik Eğitiminin kapasitesini genişleteceğiz.” diyen Rektör Can, öğrencilerin iş olanaklarını artırmak için yıl boyunca kariyer günleri düzenlediklerini, teori ve pratiği bir arada sunan eğitim anlayışıyla sektörün beklentileri ve çağın gereksinimleri doğrultusunda öğrencileri iş hayatına hazırladıklarını söyledi.

Sempozyumun verimli geçmesi temennisinde bulunan Rektör Can, ISADET 2022’un düzenlenmesinde emeği geçen Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi yönetimine ve çalışanlarına dünyanın farklı ülkeleri ve Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden gelen akademisyenlere katkıları için teşekkür etti.

KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ünsal ve KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Uras ise sempozyum hakkında bilgiler vererek, destek ve katkıları için KSÜ Rektörlüğü ve Onikişubat Belediyesine ve diğer sponsorlara teşekkürlerini ifade ettiler.

Açılış konuşmalarının ardından katılımcılara halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisi sunuldu.

15 ülkeden yaklaşık 200 katılımcının yer aldığı sempozyum 2 gün boyunca Kahramanmaraş’a özgü değerlerin adlarının verildiği (Sezai Karakoç, Germenicia, Expo, Avşar) 4 farklı salonda gerçekleştirilecek ISADET 2022 Sempozyumu, 18 Haziran Cumartesi günü son bulacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.