Uluslararası dev organizasyon tamamlandı

Uluslararası dev organizasyon tamamlandı

“Uluslararası Edebiyat Yolu Bisiklet Yarışı düzenlenen “Kahramanmaraş Grand Prix” erkek etabıyla birlikte tamamlandı.

130 erkek sporcunun yarıştığı dev organizasyonun finaline Malezyalı sporcular damga vurdu. Başkan Güngör ödül töreninde, “İnşallah daha büyük spor faaliyetlerini şehrimizde gerçekleştireceğiz” dedi.

İki gündür devam eden Uluslararası Edebiyat Yolu Bisiklet Yarışı “Kahramanmaraş Grand Prix” erkekler finaliyle birlikte tamamlandı. 20 ülkeden yaklaşık 200 sporcunun katılımıyla düzenlenen dev organizasyon, kentin tarihi ve turistik noktalarında gerçekleşti. Türkoğlu parkurunda yarışan 130 erkek sporcunun kıyasıya rekabet ettiği final yarışında etkinliğe Malezya takımı damga vurdu. Dün gerçekleşen “Germanicia Grand Prix” ikincisi Jambaljamts Sainbayar bugünkü etapta birinci olurken, takım arkadaşı Malezyalı sporcu Metkel Eyob ikinci olarak kürsüye çıktı. Yarışmada üçüncü olarak kürsüye çıkan Salcano Sakarya BB takımından Ukrayna uyruklu Dzianis Marchuk ise madalya alan bir diğer isim oldu.

Etkinliğin tamamlanmasının ardından Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen ödül törenine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yanı sıra Vali Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Milletvekili İmran Kılıç, Bisiklet Federasyon Başkanı Erol Küçükbakırcı, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve çok sayıda vatandaş katıldı

Yarışmanın galibi Jambaljamts Sainbayar ödül töreni sonrası yaptığı açıklamada, “Takım arkadaşımızla birlikte kürsüye çıktık. Dün aslında ikinciliğim biraz benim hatamdı. Bugün birinci olmanın mutluluğu içindeyim. Final çizgisinden geçer geçmez heyecanla karşılandım. Kahramanmaraşlı insanlar çok sıcakkanlı, çok misafirperver. İkram edilen dondurma muhteşemdi. Sıcak bir günde lezzetli bir dondurma yemek çok iyi geldi. Ülkeme döndüğümde burayı hatırlayacağım” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.