Türkiye’nin biber deposu Kahramanmaraş’ta hasat başladı

Türkiye’nin biber deposu Kahramanmaraş’ta hasat başladı

Türkiye’nin yüzde 80 biber ihtiyacını karşılayan Kahramanmaraş’ta, hasat dönemi başladı. Hasat dönemiyle birlikte yıllık 25 bin tonun üzerinde rekolte bekleniyor.

Kahramanmaraş Ziraat Odası, her yıl biber hasadı döneminde başlangıcında tören düzenledi. Törene katılan Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, “Yıllık 25.000 ton üretimle ülkemiz tüketiminin önemli bölümünü karşıladığımız kırmızıbiberin hasat günü programda Çiftçilerimiz ve Emekçi kardeşlerimizle beraber olduk. Alın terinin karşılık bulduğu bol ve bereketli bir hasat dönemi diliyorum” dedi.

Kahramanmaraş Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya ise, “Tıbbi ve aromatik bir bitki olan Kahramanmaraş Biberinin 2020 yılı için hasadı başladı. Bugün 2020 yılının ilk biber hasadını gerçekleştiriyoruz. Kahramanmaraş’ın kırmızıbiberi tüm Türkiye’de ve dünya ülkelerinin birçoğundan lezzeti aroması kalitesiyle kendine has rengi ile sofraların vazgeçilmezi haline gelen biberimizi hasat eden üreticilerimize ziraat odası olarak, üretimden satış aşamasına kadar ne tür sorunlar yaşadılarsa istişareler sonucu yetkililere ileterek çözüm olma noktasında elimizden gelen gayret ve çaba içerisinde yanlarında olmaya çalışıyoruz. Kahramanmaraş’ta biber ekili alanlarda yaklaşık bir dönüm araziden 2 bin 500 ila 3 ton civarında bir hasat gerçekleştiriliyor Türkiye’nin biber ihtiyacının yüzde 80 Kahramanmaraş üretimlerimiz karşılamaktadır. Üretimde bugün hasadı yapabiliyorsak pandemi döneminde fedakarca çalışan üreticimiz sayesinde hasadı gerçekleştiriyoruz. Üretimin ne kadar önemli olduğu, tarım olmazsa olmazımız olduğunu bir kere daha anlamış oluyoruz.  Tarımın desteklenmesi hak ettiği değeri görmesi bol bereketli bir hasat geçirmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.

whatsapp-image-2020-09-04-at-18-26-10-1.jpegwhatsapp-image-2020-09-04-at-18-26-07-1.jpegwhatsapp-image-2020-09-04-at-18-26-07.jpeg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.