Türkiye'de Borçlu Vatandaşların Oranı Yüzde 57'ye Ulaştı!

Türkiye'de Borçlu Vatandaşların Oranı Yüzde 57'ye Ulaştı!

Türkiye’de ekonomik zorluklar ve düşen alım gücünün etkisiyle borçlanma oranları hızla artış gösteriyor.

ING Türkiye’nin "Türkiye’nin Tasarruf Eğilimleri Araştırması" sonuçlarına göre, vatandaşların yüzde 57'si borçlu durumda. Araştırmada dikkat çeken bir diğer bulgu ise borçlu olma oranının kadınlarda yüzde 58, erkeklerde ise yüzde 56 olarak belirlenmiş olması.

Araştırmaya göre, en yaygın borçlanma aracı kredi kartları. Katılımcıların yüzde 43'ü kredi kartı borcu olduğunu belirtirken, yüzde 14’ü banka kredileri, yüzde 10’u ise eş-dost borçlarıyla karşı karşıya. Borç sahiplerinin yüzde 79’u, gelirinin yüzde 30’undan azını borç ödemeye ayırdığını ifade ediyor.

Tasarruf durumuna dair veriler ise dikkat çekici. Araştırmaya katılanların yarısı tasarruf yaptığını belirtirken, tasarruf sahibi bireylerin yüzde 72'si düzenli birikim yaptığını söylüyor. Ancak tasarruf yapamayanların yüzde 62'sinin borçlu olduğu göz önünde bulundurulduğunda, gelir yetersizliği nedeniyle birikim yapamayanların oranının da yüzde 59 seviyelerine çıktığı görülüyor.

Bankalararası Kart Merkezi’nin verilerine göre, kartlı harcamalar son dönemde yüzde 66 artarak 1.6 trilyon TL’ye ulaşmış durumda. Bu rakamlar, Türkiye’deki borçlanma ve harcama alışkanlıklarının nasıl değiştiğini gözler önüne seriyor.

Bu veriler, mevcut ekonomik şartların bireylerin finansal davranışlarını nasıl etkilediğini bir kez daha ortaya koyarken, borçlanmanın toplum üzerindeki etkileri hakkında endişeleri artırıyor.(ekonomim)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.