Türkiye Kart: Para transferi ve alışveriş yapılabilecek

Türkiye Kart: Para transferi ve alışveriş yapılabilecek

Harç ve vergi ödemesi, raylı sistemler, toplu taşıma, yiyecek-içecek otomatı gibi pek çok alanda ve tüm şehirlerimizde kullanabileceğimiz Türkiye Kart kullanıma açılıyor.

Türkiye Kart vatandaşlara pek çok işlemi tek bir yerden yapma imkânı sunuyor. POS cihazlarında, ATM’lerde, bankalarda, harç ödemelerinde, vergi ödemelerinde, yiyecek-içecek otomatlarında, toplu taşımada, ulaşımda vatandaşlar sadece bu kartla ülkemizin yer yerinde kullanım sağlayabilecek.

Para yükleme işlemleri ise PTT şubeleri, bankalar, çevrim içi platformlar ve anlaşmalı iş yerlerinden yapılabilecek. Troy ödeme sistemleri temelinde geliştirilen Türkiye Kart aslında ön ödeme kartını ve ulaşım kartını bir araya getiriyor.

Teknik altyapı testleri Konya’da tamamlanan Türkiye Kart yıl sonuna kadar 6 şehirde kullanıma sunulmuş olacak. TCDD ve TCDD Taşımacılık tarafından işletilen tüm raylı sistemlerde Türkiye Kart’ın devreye alınmasına yönelik çatı sözleşme süreçleri de devam ediyor. GAZİRAY, BAŞKENTRAY ve İZBAN hatlarında sözleşme sonrası entegrasyon süreçleri başlatılacak.

Türkiye Kart nereden alınır?

Şimdilik paylaşılanlara göre Türkiye Kart’ı almak için herhangi bir PTT şubesine gitmek yeterli olacak. Türkiye Kart’a para yükleme işlemleri ise PTT kanalları, bankalar ve devlet kurumları, online kanallar, mobil uygulama ve anlaşmalı iş yerleri üzerinden yapılabilecek.

Türkiye Kart’ın 81 ilde ne zaman kullanıma açılacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor. (İndigo)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.