TÜGVA deprem bölgesinde gönüllere dokundu 

Türkiye Gençlik Vakfı, depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta, incinen gönüllere dokundu. 

12 bin gönüllüsüyle depremin vurduğu illeri ilk günden beri yalnız bırakmayan TÜGVA, Kahramanmaraş konteyner kentinde çocuklarla birlikte olup aileleri ziyaret etti. 
Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesi EXPO 2023 alanına Savunma Sanayi tarafından kurulan konteyner kenti ziyaret eden TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci, burada depremzede çocukları ziyaret ederek oyuncak dağıtımında bulundu. 
Ziyaret sonrası  açıklama yapan Beşinci, depremzedelere yönelik tüm Türkiye’de gündem olan incitici ve gönül kırıcı açıklamalar yapan sosyal medya paylaşımlarına cevap verdi. “Tabi biz necip bir milletiz. Depremin ikinci gününden itibaren kol kola omuz omuza çok ciddi çalışmalarda bulunduk. Güçlü bir millet olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Maalesef seçim sonrası bazı açıklamalarla bunlara gölge düşürülmeye çalışıldı. Bununla beraber sohbet ettik ailelerle, gerçekten incinmişler, üzülmüşler. Onlara da mesajımızı ilettik. Bu milletin temsilcisi onlar değil bizleriz” fiyen Beşinci, bundan sonra deprem bölgesine daha fazla yardımcı olacaklarını ifade etti. 
Depremzedeleri İstanbul Ankara gibi illere götürerek kamplar kuracaklarını ifade eden  Beşinci, bundan sonra sonuna kadar depremzedelerin yanında olacaklarını söyledi. 
TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci, “Bugün Türkiye Gençlik Vakfı olarak EXPO konteyner alanındayız. Burada birçok depremzede vatandaşımızla bir araya geldik, sohbet ettik. Gençlerimizle bir araya geldik. Burada depremzeler ile birlikte yaraların sarılmaya başladığını gördük. Dertleriyle dertlendik, bununla beraber tabi küçük genç kardeşlerimizle oyunlar oynadık. Beraber bisiklet sürdük ve kendilerine olabildiğince yakın temas kurduk. Tabi biz necip bir milletiz. Depremin ikinci gününden itibaren kol kola omuz omuza çok ciddi çalışmalarda bulunduk. Güçlü bir millet olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Maalesef seçim sonrası bazı açıklamalarla bunlara gölge düşürülmeye çalışıldı. Bununla beraber sohbet ettik ailelerle, gerçekten incinmişler, üzülmüşler. Onlara da mesajımızı ilettik. Bu milletin temsilcisi onlar değil bizleriz. Bu vatan topraklarında gerçekten milli ve dini şuuru olan, insanlara yardım etmek isteyen, milli dayanışma ruhunu taşıyan gençler, büyükler, küçüklerimiz var. Dolayısıyla biz kocaman büyük bir milletiz. Ve biz birbirimizi çok seviyoruz. Sakın canınızı bu tarz şeylere sıkmayın. Bunlar sadece toplumda 3-5 kişinin temsilcisi olabilir. Onlar da temsilen bu tarz cümleler kurabilir. Ama aslı aktarı yoktur deyip kalplerine girmeye çalıştık. Gönüllerine dokunmaya çalıştık. Dolayısıyla bu manada evet biz koca bir milletiz. Ve bu bölgeye yapılan bütün yardımlar bugünden sonra artarak devam edecek. İnsanlarımızın yarasını kapatmaya, dertlerine ortak olmaya, kışlarına yorgan olmaya gayret göstereceğiz” dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.