Trump’ı deviren ikili: Biden ve Harris...

Trump’ı deviren ikili: Biden ve Harris...

ABD'de Başkanlık seçimleri kıyasıya bir rekabet sonucu Demokrat Joe Biden'ın zaferiyle sona erdi.

ABD'de Başkanlık seçimleri kıyasıya bir rekabet sonucu Demokrat Joe Biden'ın zaferiyle sona erdi. ABD'yi gelecek 4 yıl boyunca yönetecek ülkenin 46. ve en yaşlı Başkanı Joe Biden kim? Ayrıca Biden'ın seçilmesiyle ülkenin ilk siyah kadın başkan yardımcısı olan Kamala Harris kim?

ABD'de 59. Başkanlık seçiminde sonuç belli oldu. Günlerdir Demokrat aday Joe Biden ve Cumhuriyetçi Donald Trump arasında kıyasıya bir şekilde devam eden yarışı Joe Biden kazandı.

TÜRKİYE, BIDEN'I TANIYOR

Biden ABD Başkanı Obama'nın yardımcısı olduğu dönemde dört kez Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirdi.

Türkiye'ye ilk ziyaretini Aralık 2011'de yapan Biden, Arap Baharı nedeniyle Orta Doğu'daki gelişmeleri ele almak için dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

Biden bir diğer ziyaretini Kasım 2014'te gerçekleştirdi.

EN YAŞLI BAŞKAN

Başkan adaylığını internet üzerinden paylaştığı video ile duyuran Biden, "Donald Trump'a Beyaz Saray'da sekiz sene verirsek, bu ülkenin karakterini tamamen değiştirecek ben buna izin veremem" ifadelerini kullanmıştı.

Biden'ın Trump'tan ayrışan politikalarına baktığımızda, Biden ücretsiz eğitim, vergi düzenlenmeleri ve asgari ücretin arttırılması gibi sosyal düzenlemeleri destekliyor. Dış politikada bir hayli tecrübesi olan Biden'ın Türkiye ile ilişkileri nasıl ele alacağı da bir başka merak konusu.

Joe Biden, 78 yaşında göreve başladığında tarihin en yaşlı başkanı olacak. Eğer seçimi Trump kazanmış olsaydı o da gelmiş geçmiş en yaşlı başkan unvanını alacaktı

ABD'NİN İLK KADIN, SİYAHİ BAŞKAN YARDIMCISI: KAMALA HARRİS

Demokrat Partili ABD Başkanı Joe Biden'ın seçilmesiyle, Kamala Harris başkan yardımcısı oldu. Peki Kamala Harris kim?

Kamala Harris, 20 Ekim 1954 yılında Oakland, Kaliforniya'da Jamaikalı bir baba ve Hindistan kökenli bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi.

UC Hastings College of the Law (1989),Howard Üniversitesi (1986),Westmount High School’de eğitim gören Kamala Harris, Biden gibi avukat.

Harris, 2010 yılında yapılan Kaliforniya eyalet seçimlerinde 32. Kaliforniya Başsavcısı oldu. ABD Senatosundaki tek siyahi kadın olan Harris'in savcılık döneminden kalma kuvvetli bir hitabeti olduğu söyleniyor.

 

 

 

 

(Habertürk.com)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.