Tarım ve Orman Müdürlüğü Denetimlerini Artırdı

Tarım ve Orman Müdürlüğü Denetimlerini Artırdı

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI, NIN YENİ TİP KORONA VİRÜS (KOVİD-19) ÖNLEMLERİ KAPSAMINDA KAHRAMANMARAŞ’TA DENETİMLER ARTTIRILDI.

Korona virüs tedbirleri kapsamında Kahramanmaraş’ta "Denetim Ve Eğitim Seferberliği" devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin talimatlarıyla, Türkiye genelinde alınan 'Korona virüs' tedbirleri çerçevesinde market, şarküteri ve unlu mamullerdeki hijyen tedbirleri konusunda, işletmeler denetleniyor.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Bozkurt, Onikişubat Tarım ve Orman Müdürü İsmail Kıraç, Halk Sağlık Hizmetleri Başkanı Ahmet Yener, Halk Sağlığı Şube Müdürü Yunus Kır, Personel Hizmetleri Başkanı Mehmet Yılmaz  ve gıda denetim ekipleriyle birlikte Korona Virüsü bilgilendirme denetimi kapsamında  fırın, market ve pastane denetimi ve bilgilendirmesi gerçekleştirdi.

Korona virüse karşı bilgilendirme amaçlı yapılan bu denetimlerde özellikle personel hijyeni, el hijyeni, hasta personelin çalıştırılmaması, alet-ekipmanların ve işletmelerin dezenfeksiyonu, maske, bone ve eldiven kullanımı, işletmelerin havalandırılması, açıkta gıda satışının yapılmaması gibi konuların virüsün yayılmamasında büyük önem arz ettiği işletme sahiplerine anlatılarak, çalışanların vücut ısıları dijital temassız ateş ölçerle vücut sıcaklığını kontrol edilerek ateş ölçümleri de yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.