Tarım ve Orman Bakanlığı 158 Kamu Personel Alımı Son!

Tarım ve Orman Bakanlığı 158 Kamu Personel Alımı Son!

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde güncel 158 kadro için kadrolu memur alımı başvuruları tamamlanıyor.

9 Bahçe Bitkileri, 9 Tarla Bitkileri, 8 Bitki Koruma, 4 Tarım Ekonomisi, 4 Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, 3 Zootekni, Süt Teknolojisi, 2 Tarım Makineleri, Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği, Tarımsal Mekanizasyon, 2 Tarımsal Yapılar ve Sulama, 9 Su Ürünleri Mühendisliği, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, 20 Gıda Mühendisliği, 20 Veteriner, 9 Tütün Eksperliği, Tütün Teknolojisi Mühendisliği, 5 Orman Mühendisliği, Ayrıca 12 Endüstri Mühendisliği, 5 Harita Mühendisliği, 3 Makine Mühendisliği, 1 Bilgisayar Mühendisliği Lisans1 Elektrik-Elektronik Mühendisliği, 8 Kamu Yönetimi, İktisat, Maliye, İşletme, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, 2 Hukuk, 3 Uluslararası İlişkiler, 12 İstatistik, 7 Matematik bölümü mezunu olmak gerekmektedir.

Tarım ve Orman Bakanlığına tarafından 2024 yılı 158 kadrolu memur alımı başvuruları alınıyor. Bu yıl için açıklanan 4 bin 500 sözleşmeli memur, 1.500 işçi alımı için de önümüzdeki günlerde sürece dair ilanlar yayımlanacak. Bu ilanda 158 kadro için başvuru işlemlerini, başvuru son günü öncesi tüm detayları hazırladık.

Memur alımı başvuru şartları nelerdir?

Devlet Memurları Kanununda yer alan genel şartlara haiz olmak gerekmektedir. Öte yandan başvurularda adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, askerlikle ilişiği olmaması ve KPSS ile YDS’den en az 70 puanı olması gerekiyor. Başvuru için adayların 35 yaşını doldurmamış olması şartı var.

Tarım ve Orman Bakanlığı kadrolu memur alımı başvuru süreci

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde 158 kadro için başvurular online olarak e-Devlet kariyer kapısı internet adresinden yapılabilir. Başvurular 29 Ocak’a kadar yapılabilecektir.

Tarım ve Orman Bakanlığı memur alımı başvuru kılavuzu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.