Tarım ve Orman Bakanlığı 1.500 Kamu İşçi Alımı Online Başvuru Başladı!

Tarım ve Orman Bakanlığı 1.500 Kamu İşçi Alımı Online Başvuru Başladı!

Tarıma 1.500 yeni kamu işçi alımı birçok ünvanda başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuru süreci, şartları ve tüm detayları bu yazımızda bulabilirsiniz.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere 1.500 tarım işçisi alım ilanı bugün açıklandı. Tarım Bakanlığı işçi alımları başladı. Bakanlık taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 1500 Tarım İşçisi alımı yapılacaktır.

Kamu işçi alımı başvuru şartları nelerdir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesindeki şartları taşımak, başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak, askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak), görevini devamlı yapmasına engel sağlık problemi bulunmadığını belgelemek gerekmektedir.

Tarım işçisi alımı başvuru nitelikleri ve ünvanları nelerdir?

İnşaat ustası Mesleki ve Teknik Eğitim Liselerinin İnşaat Teknolojisi Alanının İnşaat Üstyapı, İnşaat Altyapı, Betonarme Kalıp ve Donatı Sistemleri, Yapı Duvar ve Sıva Sistemleri, Beton-Çimento ve Zemin Teknolojisi, Betonarme Demir, Kalıpçılık ve Çatıcılık, Duvarcılık dallarından birinden mezun olmak veya Meslek Yüksekokullarının İnşaat Teknolojisi bölümünden mezun olmak Veya ilanın yayımlanmasından önce en az 2 yıl İnşaat Ustası olarak çalıştıklarını barkodlu SGK dökümü (SGK kodu:7111) ile belgelemek.

 Elektrikçi (genel) Mesleki ve Teknik Eğitim Liselerinin; Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanının Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü, Endüstriyel Bakım Onarım dallarından birinden mezun olmak Veya Üniversitelerin Elektrik programları olan yüksekokul bölümünden mezun olmak veya ilanın yayımlanmasından önce en az 2 yıl elektrikçi olarak çalıştıklarını barkodlu SGK dökümü (SGK Kodu:7411) ile belgelemek.

Bulaşıkçı (Stevard) MEB veya yükseköğretim kurumları onaylı "Gıda ve su sektöründe çalışanlar için Hijyen Eğitimi" almış olmak. Bulaşıkçılık mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak.

Motor İmalat Bakım ve Onarım İşçisi alımı için En az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. Mesleki ve teknik liselerin "Motorlu Araçlar Teknolojisi" alanı "Otomotiv Elektromekanik", "İş Makinaları" dallarının birinden mezun olmak ya da Üniversitelerin Otomotiv Teknolojisi bölümünden mezun olmak veya 3308 sayılı kanuna göre meslekte ustalık/kalfalık belgesine sahip olmak veya İlanın yayımlandığı tarih itibariyle en az 5 yıl süreyle bu meslekte çalıştığını SGK Hizmet Dökümü (meslek kodu ayrımı yapılmaksızın) ile belgelemek.

Bahçıvan alımı için İlanın yayımlanmasından önce alınmış MEB veya yükseköğretim kurumları onaylı Bahçıvanlık Sertifikası (Bahçıvanlık Belgesi) sahibi olmak veya ilanın yayımlanmasından önce en az 1 yıl bahçıvan olarak çalıştığını barkodlu SGK dökümü (meslek kodu ayrımı yapılmaksızın) ile belgelemek.

Otobüs Kaptanı (Şoförü) alımı için En az 5 yıllık D, DE veya 01.01.2016 tarihinden önce ehliyet sahibi olup da değiştirmeyenler için E sınıfı ehliyete sahip olmak.

SRC 2 Belgesine sahip olmak. Geçerlilik süresi dolmamış psikoteknik belgesine sahip olmak. Şoförlük mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak. Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

Sınırlı Kaptan alımı için Sınırlı kaptan ve üzeri ehliyete sahip olmak. En az temel STCW belgelerine sahip olmak. Geçerli Gemi Adamı Sağlık Raporuna sahip olmak. İlanın yayımlandığı tarih itibariyle en az 2 yıl süreyle bu meslekte çalıştığını SGK Hizmet Dökümü ile belgelemek.

Otobüs Kaptanı (Şoförü) alımı için En az 5 yıllık D, DE veya 01.01.2016 tarihinden önce ehliyet sahibi olup da değiştirmeyenler için E sınıfı ehliyete sahip olmak. SRC 2 Belgesine sahip olmak. Geçerlilik süresi dolmamış psikoteknik belgesine sahip olmak. Şoförlük mesleğini yapmasına ilişkin herhangi bir sağlık sorunu ve engeli bulunmamak. Nöbet veya vardiya usulü çalışmaya engel durumu olmamak.

Traktör Şoförü alımı için F sınıfı veya F sınıfını kapsayan sürücü belgesine sahip olmak. İlanın yayımlanmasından önce en az 1 yıl tarım hizmetleri alanında çalıştığını barkodlu SGK dökümü (meslek kodu ayrımı yapılmaksızın) ile belgelemek.

Kaynakçı alımı için Mesleki ve Teknik Eğitim Liselerinin; Metal Teknolojisi Alanının Kaynakçılık, Isıl İşlem, Çelik Konstrüksiyon, Metal Doğrama, Metal Levha İşlemeciliği, Sac İşleri dallarından birinden mezun olmak veya Mesleki Yeterlilik Kurumu ya da MEB onaylı Kaynakçı Ustalık Belgesine sahip olmak ya da ilanın yayımlanmasından önce en az 2 yıl kaynakçılık işlerinde çalıştığını barkodlu SGK dökümü (SGK kodu: 7212.01, 7212.07, 7212.11, 7212.18, 7212.33, 7212.38) ile belgelemek.

Kasap alımı için MEB onaylı Mesleki Eğitim Kursu sonucu alınan SEKAP (Et İşçiliği ve Kasaplık sertifikası veya Kasaplık alanında ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak.. veya “Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde çalıştırılacakların mesleki eğitimlerine dair yönetmelikte” belirtilen “Mesleki Eğitim Belgelerinden” birisine (Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde et ve et ürünleri işletmeciliği ve buna eşdeğer) sahip olmak veya et endüstrisi öğrenimi görmüş olmak ya da ilanın yayımlanmasından önce en az 2 yıl Kasap olarak çalıştıklarını barkodlu SGK dökümü (SGK kodu:7511) ile belgelemek.

Usta Öğretici (Tekstil Terbiye) alımı için Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünden Tekstil Teknolojisi Ustalık Belgesine sahip olmak.

Usta Öğretici (Diğer) alımı için Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünden Makine Teknolojisi Ustalık Belgesine sahip olmak.

Usta Öğretici (Kuyumculuk Altın-Gümüş İşlemeciliği) alımı için Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünden Kuyumculuk Teknolojisi Ustalık Belgesine sahip olmak.

Aşçı Yardımcısı alımı için Mesleki ve Teknik Eğitim Liselerinin Aşçılık veya Mutfak bölümlerinden/dallarından birinden mezun olmak veya Üniversitelerin Aşçılık bölümlerinin birinden mezun olmak ya da ilanın yayımlanmasından önce alınmış MEB veya yükseköğretim kurumları onaylı Aşçılık dalında Ustalık belgesine sahip olmak veya ilanın yayımlanmasından önce en az 2 yıl fırıncı, pastacı veya diğer aşçı grubunda çalıştıklarını barkodlu SGK dökümü (meslek kodu ayrımı yapılmaksızın) ile belgelemek.

Kır Bekçisi alımı için En az B sınıfı ehliyet sahibi olmak. Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresinin dolmasına 6 ay kalmış Özel Güvenlik Belgesi ve Kartına sahip olmak.

Usta Öğretici (El Sanatları) alımı için Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünden Giyim Üretim Teknolojisi Ustalık Belgesine sahip olmak ya da MEB onaylı El Dokumaları, El ve Makina Nakışı meslek dallarından en az birinden Ustalık Belgesine sahip olmak.

Usta Öğretici (Metal Doğramacılığı) alımı için Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünden Metal Teknolojisi Ustalık Belgesine sahip olmak.

Usta Öğretici (seramik Dekorlama) alımı için Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünden Seramik ve Cam Teknolojisi Ustalık Belgesine sahip olmak.

Kaloriferci alımı için İlanın yayımlanmasından önce alınmış MEB veya yükseköğretim kurumları onaylı Kaloriferci belgesine sahip olmak veya ilanın yayımlanmasından önce en az 2 yıl Kalorifer Ateşçisi olarak çalıştığını barkodlu SGK dökümü (meslek kodu ayrımı yapılmaksızın) ile belgelemek.

Usta Öğretici (Mobilyacılık) alımı için Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünden Ahşap Teknolojisi Ustalık Belgesine sahip olmak ya da MEB onaylı Mobilya Süsleme Sanatları veya Mobilya İmalatı meslek dallarından en az birinden Ustalık Belgesine sahip olmak.

Çiftçi (Tarla Ürünleri)(Seracı) alımı için MEB veya yükseköğretim kurumları onaylı "Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar için Hijyen Eğitimi” ve MEB veya yükseköğretim kurumları onaylı “Organik Tarım Eğitimi” sertifikalarına sahip olmak veya ilanın yayımlanmasından önce en az 1 yıl sera işlerinde çalıştıklarını barkodlu SGK dökümü (meslek kodu ayrımı yapılmaksızın) ile belgelemek.

Hayvan Bakıcısı alımı için İlanın yayımlanmasından önce en az 1 yıl hayvancılık hizmetleri alanında çalıştığını barkodlu SGK dökümü (meslek kodu ayrımı yapılmaksızın) ile belgelemek.

Tarım ve Orman Bakanlığı 1.500 işçi alımı başvuru süreci

Tarım ve Orman Bakanlığı 1.500 işçi alımı başvuruları sadece online olarak. Adaylar İŞKUR e-şube’den başvuru yapabileceklerdir. Başvuru iş ve işlemleri 13 Şubat ile 19 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılabilecek. Adaylar İŞKUR e-şube'de "açık iş ilanları" sayfasında "işyeri türüne" KAMU yazarak tüm ilanlara iller bazında ulaşabileceklerdir.

Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımı kılavuzu

1500 işçi alımı başvuru ekranı.

Kaynak: Kamu Personeli Alımı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.