Son Dakika! Sağlık Bakanı Açıkladı! 35.000 Personel Alımı Süreci Başladı

Son Dakika! Sağlık Bakanı Açıkladı! 35.000 Personel Alımı Süreci Başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 35 bin sağlık personeli alımı, kamu işçi alımı için sürecin başladığını belirtti. Detaylar ve başvurulara dair bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca az önce açıkladı. 2024 yılı 35 bin sağlık personeli alımı ile kamu işçisi alımı kapsamında başvuruların başlatılması noktasında imzaların atıldığını belirtti. İşte detayları ve gerekli önemli bilgileri bulacağınız yazımız.

35 bin personel alımı takvimi bugün başladı

Sağlık Bakanı Koca tarafından yapılan açıklamada takvimin bugün başladığı ifade edildi. Personel alımının bugün imzalandığını ve bu hafta itibarıyla da tercih kılavuzunun ÖSYM'ye gönderileceği ifade edildi.

Mülakatsız atama olacak

Fahrettin Koca açıklamasında atamaların direkt olarak KPSS puan üstünlüğüne göre mülakatsız olacağını belirtti. Tüm adaylar bu kapsamda eşit koşullarda yarışacaklar.

35 bin sağlık personeli-kamu işçisi alımı

27 bin sağlık personeli alımı ile 8 bin de sağlık işçisi alımı yapılacak. Bunların arasında 15.000 hemşire alımı yapılacağı açıklanmıştı. Öte yandan diğer branş dağılımı ve nihai takvimin de ÖSYM' ile hazırlanacak kılavuz kapsamında ilan edileceği direkt olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından ifade edildi.

Kaynak: Kamu Personeli Alımı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.