“Şehit Piyade Uzman Onbaşı Fatih Saylak Konferans Salonu” Açıldı

“Şehit Piyade Uzman Onbaşı Fatih Saylak Konferans Salonu” Açıldı

Suriye'nin İdlib kentinde şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Fatih Saylak’ın adı, Dulkadiroğlu Anadolu Lisesi konferans salonunda yaşatılacak.

10 Şubat 2020’de Suriye'nin İdlib kentinde rejim güçlerinin topçu ateşinde şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Fatih Saylak’ın adı, Dulkadiroğlu Anadolu Lisesi’nde yaşatılacak. Bu münasebetle gerçekleştirilen Şehit Piyade Uzman Onbaşı Fatih Saylak Konferans Salonu açılış törenine Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun adına Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman,  Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, şehidimizin annesi Nigar Saylak, babası Ömer Saylak, kız kardeşi Elife Saylak, dedesi İbrahim Çayır, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının akabinde Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Ardından Dulkadiroğlu Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ali Çolak, katılımcılara seslendi. Okulun tanıtımının yapılması ve Şehit Piyade Uzman Onbaşı Fatih Saylak’ın hayatı ile ilgili bilgilendirmenin yapılmasının akabinde şehidimizin kız kardeşi Elife Saylak, yaptığı konuşmada duygularını dile getirdi.

İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman ise millet olarak değer verdiğimiz vatanımız, dinimiz veya namusumuz için gözümüzü hiç kırpmadan canımızı feda ettiğimizi belirterek, “Rabbimin huzuruna imtihanı kazanan bir vatan evladı olarak giden Fatih evladımız, bu dünyadan arkasında iyi izler ve güzel örnekler bırakarak göç eyledi. Bu okullarımızda da onun gibi şehâdet şerbetini içmek için hedefine yürüyen ve en güzel örnekleri ortaya koyan evlatlar yetiştirmek de öğretmenler olarak inşallah  bizlere nasip olur. Ailesini gönülden tebrik ediyorum. Şehadet şerbetini içmekle rabbimizin huzurunda adı yazılan şehidimizin dünyevî olarak da adı, bu okulumuzda yaşatılacak. Emek veren, destek veren, gayret gösteren herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.” diye konuştu.

İl Millî Eğitim Müdürünün ardından katılımcılara seslenen Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, şehidimizin anne ve babasına sabr-ı cemil niyaz ederek, “Bu kutsal topraklar geçmişten günümüze bize şu mesajı veriyor: Bu toprakların sahibi olmak için her zaman gerekli fedakârlığı zamanında yapabilecek evlatlara sahibiz. İşte Fatih kardeşimiz de bu kardeşlerimizden bir tanesidir.” dedi.

Şehitlerimizin sıradan insanlar olmadığını, onların seçilmiş insanlar olduğunu kaydeden Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, son olarak şunları ifade etti: “Şehidimizin adı bu okulumuzda en güzel şekilde hatırlanacaktır. Şehit kardeşimiz Fatih’e ve diğer tüm şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyorum. Vatanımız için şehit olmalarından dolayı milletimiz adına manevî şahıslarına bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz.”

Son olarak şehidin dedesi İbrahim Çayır, torununa yazdığı şiiri okudu. Bu esnada salonda duygu dolu anlar yaşandı.

Programın ardından İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, şehidimizin yakınları eşliğinde Dulkadiroğlu Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya gelerek okuldan ayrıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.