Şehit çocukları bugün babasının arkadaşlarıyla okula gitti 

Kahramanmaraş'ta ‘Babamın arkadaşı’ projesi kapsamında kent protokolü bugün şehit çocuklarına okullarına kadar eşlik etti. 

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi tarafından yapılan çalışmaya Kahramanmaraş Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü destek verdi. 
Kent protokolü şehit çocuklarını ikametlerinden alarak, eğitim öğretim gördükleri okula kadar eşlik etti. 
“Şehit ailelerimiz bizlere, devletimize emanet”
Düzenlenen organizasyon hakkında açıklama yapan Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, “Şehit aileleri derneğimizin organizasyonuyla bugün ilimizde 25 şehit ailemizin çocukları, evlatları evlerinden alınıp okullarına bırakıldı. Biz de Büyükşehir Belediye Başkanımız, İl Emniyet Müdürümüz, İl Jandarma Komutanımız bu okulumuzda okuyan çocuklarımızı evlerinden alıp getirip buraya bıraktık. Tabi şehit ailelerimiz bizlere, devletimize emanet. Dolayısıyla biz bu emanete sahip çıkmak için her zaman şehit ailelerimizin yanındayız. Her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Babamın arkadaşı adı altında organize ettiği bu etkinlikle, evlatlarımızı çocuklarımızı evlerinden, ailelerinden aldık, hem onlarla tanıştık, hem hasbihal ettik, hem onlara başarılar diledik. Gelecekleri adına üzerimize düşen ne varsa onları ifa ettik. Her türlü desteğimizi vereceğimizi, verdiğimizi ifade ettik. Bugün de sınıflarına teslim ettik. Yanlarında olduğumuzu her zaman zaten ifade ediyoruz. Bu şekilde de onlara bizzat hissettirmeye çalıştık. Bütün çocuklarımızın, evlatlarımızın, başta şehit ailelerimizin evlatları olmak üzere yolları bahtları açık olsun” dedi. 
Ardından konuşan İl Emniyet Müdür Salim Cebeloğlu ise, “Şehit aileleri derneğimizin düzenlemiş olduğu ‘Babamın arkadaşları’ etkinliğinde şehit çocuklarımızın babalarının arkadaşları olarak çocuklarımızı sınıflarına bizler bıraktık. Bu vesile şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

photo-2021-12-20-15-35-55.jpg

photo-2021-12-20-15-35-59.jpg

photo-2021-12-20-15-36-02.jpg

photo-2021-12-20-15-36-07.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.