Sefer Aycan’dan TBMM’ye orman yangınları soru önergesi

Sefer Aycan’dan TBMM’ye orman yangınları soru önergesi

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM’ye soru önergesi verdi.

Aycan’ın soru önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki soruların aracılığınızla Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak cevaplanmasını; Anayasa’nın 98 ve İçtüzüğün 96. Maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim. 18/11/2020

                                                        Prof. Dr. Sefer AYCAN

                                                     Kahramanmaraş Milletvekili

Kahramanmaraş orman yönünden zengin bir ildir. 2020 Yılında Kahramanmaraş’ta ve diğer illerimizde orman yangınları yaşanmıştır.

        

Bu kapsamda;

-Kahramanmaraş’ta ormanlık alanların şehir genelinde yüzölçümü ne kadardır? Bunların vasıfları nelerdir? Bozuk ormanlık alanlarının ağaçlandırılması ile ilgili planınız nedir?

-2020 Yılında Kahramanmaraş’ta kaç orman yanını yaşanmıştır? Bu yangınlarda ne kadar ormanlık alan yanmıştır? Bu alanlar için ne yapmayı planlıyorsunuz?

-Yaşanan orman yangınlarının nedeni nedir? Kişisel kusur oranı nedir? Bu konuda neler yapılmıştır? Kahramanmaraş’ta orman yangınlarının olmaması için ne gibi önlemler alınmaktadır?

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.