Sarıyıldız, “100’ün üzerinde meslektaşımız bu salgına yenik düştü”

Sarıyıldız, “100’ün üzerinde meslektaşımız bu salgına yenik düştü”

Kahramanmaraş SMMM Oda Başkanı Atilla Sarıyıldız yaptığı açıklamada; “Devlet mali müşavirlerin elini güçlendirsin, arkasında dursun, mükellefe ve vergi idaresine karşı bizleri ezdirmesin, eminim bu ülkede daha adaletli ve daha çok vergi toplanır” dedi.

Kahramanmaraş SMMM Oda Başkanı Atilla Sarıyıldız’ın 1 Mart Muhasebeciler günü ve 1-7 Mart Muhasebeciler Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada; “Devlet mali müşavirlerin elini güçlendirsin, arkasında dursun, mükellefe ve vergi idaresine karşı bizleri ezdirmesin, eminim bu ülkede daha adaletli ve daha çok vergi toplanır” dedi.

Salgın sürecinde 100’ün üzerinde meslektaşlarının hayatlarını kaybettiğini belirten Sarıyıldız, “Geçen hafta 22-28 Şubat arası Ülkemizde Vergi haftası olarak kutlandı. Belki birçok kişinin haberi bile olmuyordur. O kadar çok gün ve hafta kutlanıyor ki hızına yetişemiyoruz diyenleri duyar gibiyim. Ekonomi ve Gelişmişliğin çok hızlı büyüdüğü Türkiye’miz de maalesef vergi geliri o kadar hızlı büyüyememektedir. Yıllarca çeşit çeşit iktidarlar gördü bu memleket, tek partili veya karma partili yönetimlerle idare edildi belirli dönemler. Temennimiz hep iyiye, hep ileriye ve büyük Türkiye’ ye doğru yol alınmasıdır. Bunun gerçekleşmesi de tabi ki düzgün ve adaletli Vergi toplamakla olur. Gönül isterdi ki Maliye Bakanlığı ve SMMM Odaları birlikteliğinde bu işin yükünü çeken personel ve meslektaşların bir araya geleceği sorun ve çözüm önerilerinin tartışılacağı bir toplantı yapılsın. Devlet Mali Müşavirlerin elini güçlendirsin, arkasında dursun, mükellefe ve vergi idaresine karşı bizleri ezdirmesin, eminim bu ülkede daha adaletli ve daha çok vergi toplanır. Dünya ülkelerinde ki meslektaşlarımızın saygınlığına eriştiğimizde, Türkiye vergi toplama konusunda çağ atlar. İnşallah bir gün buda olur. Bizler, yani Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler, hükümetin bedava çalışan memurları konumundayız. Son zamanlarda gelir idaresinin yükünden parça parça sırtımıza yüklenerek sorumluluklarımız daha da artırılmıştır. Bir yandan mükellefler bizlere yüklenmekte bir yandan, yeni çıkan kanunları takip etmekte, her ay rutin olarak beyannamelerimizi zamanında ve ceza yemeden yetiştirmeye çalışmaktayız” dedi.
Sarıyıldız, konuşmasının devamında ise, “Pandemi döneminde hem mesleğimizi yapmaya çalışmakta hem değişen mevzuatı takip etmekte, hem de Covit-19 denen illetle mücadele etmekteyiz. Maalesef 100’ün üzerinde meslektaşımız bu salgına yenik düşerek vefat etmiştir. Hepsine de Allahtan rahmet diliyorum. Sağlık çalışanları hastalık nedeni ile haklı olarak ön saflarda oldukları için Mali Müşavirlerin salgından dolayı vefatları pek gündeme gelmiyor. Fakat bizlerde sağlık çalışanları gibi görevimizin başında durmak zorundayız, bu da bilinsin istiyorum. Bunun üzerine birde hastalığımız ile ilgili mücbir sebep halimiz bile yok, görevimiz olan ve belli bir süre içerisinde yapmak olduğumuz kayıtları, vermek zorunda olduğumuz beyanları zamanında yetiştirmek zorundayız. Her ay verdiğimiz 10’larca beyanname ve yıllık olarak verdiğimiz beyanname ve bildirgeleri göz önüne alırsak ne kadar karışık ve yoğun tempoda da en ufak hatada Devletten ceza, mükelleften veto yeme stresi ile çalışıyoruz” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.