Sahil Güvenlik Komutanlığı 600 Uzman Erbaş Alımı!

Sahil Güvenlik Komutanlığı 600 Uzman Erbaş Alımı!

Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde 600 askeri personel alımı başvuruları kapsamında uzman çavuş alınacak. Detayları, şartları, kontenjanları bu yazımızda bulabilirsiniz.

Uzman çavuş alımına en az lise mezunları başvurabiliyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımları kapsamında 600 kadro var. Başvurularda sona yaklaşırken gerekli detayları, ve tüm süreci KAMU PERSONELİ ALIMI olarak bu haberimizde hazırladık.

Sahil Güvenlik uzman çavuş alımı şartları nelerdir?

Başvuru için T.C. vatandaşı olmak, en az lise mezunu olmak, 27 yaşını bitirmemiş olmak, askerlik görevini yükümlü erbaş, er veya sözleşmeli erbaş, er olarak yapmış veya yapıyor olmak, erkek olmak ve kılavuzda yer almak şartlarını taşımak gerekiyor.

Uzman erbaş alımı yapılacak branşlar

200 topçu, 80 serdümen, 60 muhafız, 80 telsizci, 90 motorcu, 60 ikmal (aşçı), 30 kurbağa adam olma üzere 600 uzman erbaş alımı için süreç tamamlanıyor.

Askeri 600 personel alımı nitelikleri nelerdir?

200 Topçu alımı için adayların askerlik hizmetini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığında Topçu, Torpidocu, Mayıncı ya da Porsun sınıf, branş, ihtisasında yapmış veya yapıyor olmak.

80 Serdümen alımı için ilgili sınıf, branş, ihtisasında askerlik yapmış veya yapıyor olması, Meslek Liselerinin Güverte İşletme dalından mezun olup, askerlik hizmetini yapmış veya yapıyor olmak.

60 Muhafız alımı için askerlik hizmetini Sahil Güvenlik Komutanlığı veya Deniz Kuvvetleri Komutanlığında Muhafız, Deniz Piyade ya da Talim Öğretmeni sınıf, branş, ihtisasında yapmış veya yapıyor olmak, Askerlik hizmetini Hava Kuvvetleri Komutanlığında Tören Eri, Muhafız Eri sınıf/branş/ihtisasında yapmış veya yapıyor olmak.

80 Telsizci alımı için askerlik hizmetini Sahil Güvenlik Komutanlığı veya Deniz Kuvvetleri Komutanlığında Telsizci sınıf, branş, ihtisasında yapmış veya yapıyor olmak, Askerlik hizmetini Hava Kuvvetleri Komutanlığında MEBS Cihazları Bakım Eri/Yardımcısı sınıf, branş, ihtisasında yapmış veya yapıyor olmak.

90 Motorcu alımı için Askerlik hizmetini Sahil Güvenlik Komutanlığı veya Deniz Kuvvetleri Komutanlığının yüzer unsurlarında (Gemi/Bot vb.) Motorcu sınıf, branş, ihtisasında yapmış veya yapıyor olmak.

60 İkmal (Aşçı) alımı için Gastronomi ve Mutfak Sanatları veya Meslek Yüksekokullarının Aşçılık ya da Meslek Liselerinin Aşçı, Aşçılık, Mutfak bölümü mezunu olmak gerekiyor.

30 Kurbağa adam alımı için askerlik hizmetini Deniz Kuvvetleri Komutanlığında Kurbağaadam, Dalgıç sınıf, branş, ihtisasında yapmış ya da yapıyor olmak.

5 (yıldan fazla süre geçmemiş olmak ve diğer sağlık ve benzeri şartlara haiz olmak gerekiyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımı süreci

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından uzman erbaş alımı için başvurular 1 Şubat 2024 tarihi dahil olmak üzere yapılabilecektir. Başvurular online olarak yapılıyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı 600 uzman erbaş alımı kılavuzu.

Kaynak: Kamu Personeli alımı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.