Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı Açıklandı!

Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı Açıklandı!

Sağlık Bakanlığı tarafından güncel kadrolara yeni memur alımı başvuruları alınacak. Bugün açıklanan başvuru kılavuzu, süreci ve tüm detayları hemen bu yazımızda bulabilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yeni kamu memur alımı başvuruları açıklandı. Sözleşmeli personel (657 sayılı kanunun 4/B maddesi) alım ilanına başvurular alınacak. 2022 KPSS (B) grubu puan sırası esas alınmak suretiyle özel bütçeden karşılanmak üzere toplam 25 adet Sözleşmeli Personel alımına dair tüm detayları hemen bu yazımızda bulabilirsiniz.

Kamu personeli alımı başvuru genel şartları

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşımak. Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak, çalışmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı bulunmamak, nöbet usulü çalışmaya engel bir durumu bulunmamak, başvurulan pozisyon itibari ile gerekli 2022 KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak gerekmektedir.

Memur alımı nitelikleri nelerdir?

2 Büro Personeli (Muhasebe) Muhasebe, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Muhasebe ve Finansman, Finans ve Muhasebe, Muhasebe ve Denetim, İşletme-Muhasebe ve Denetim, Muhasebe ve Maliye veya Muhasebe Bilgi Sistemleri lisans programlarının birinden mezun olmak. Belgelemek kaydıyla alanında en az 3 (üç) yıl mesleki deneyime sahip olmak.

1 Büro Personeli (Yönetim Bilişim Sistemleri) Yönetim Bilişim Sistemleri, Yönetim Bilimi ve Bilişim Sistemleri, İşletme Bilgi Yönetimi, Teknoloji ve Bilgi Yönetimi, İşletme Enformatiği, Bilgi İşlemi lisans programlarının birinden mezun olmak. Belgelemek kaydıyla alanında en az 3 (üç) yıl mesleki deneyime sahip olmak.

1 Büro Personeli (Maliye) Maliye, Muhasebe ve Maliye veya Maliye-Muhasebe lisans programından mezun olmak. Belgelemek kaydıyla alanında en az 3 (üç) yıl mesleki deneyime sahip olmak.

1 Büro Personeli (Ağ ve Sistem Yönetimi) Yönetim Bilişim Sistemleri, Yönetim Bilimi ve Bilişim Sistemleri, İşletme Bilgi Yönetimi, Teknoloji ve Bilgi Yönetimi, İşletme Enformatiği, Bilgi İşlemi lisans programlarının birinden mezun olmak. Bilgi işlem birimlerinde Sistem, Ağ Yönetimi ve Son Kullanıcı konularında en az 5 (beş) yıl mesleki deneyime sahip olmak. Windows Server, Cisco Networking sertifikalarına sahip olmak.

3 Büro Personeli (Yönetici Asistanı) Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı önlisans programlarının birinden mezun olmak. Belgelemek kaydıyla Yönetici Asistanlığı konusunda en az 2 (iki) yıl mesleki deneyime sahip olmak.

1 Destek Personeli (Yemekhane Personeli - Erkek) Herhangi bir önlisans programından mezun olmak. İlan başlangıç tarihi itibarıyla 30 yaşını doldurmamış olmak. (18.03.1994 ve sonrası doğumlular başvurabilecektir.) Belgelemek kaydıyla yemek dağıtma hizmetlerinde veya garson olarak en az 2 (iki) yıl mesleki deneyime sahip olmak.

1 Destek Personeli (Yemekhane Personeli -Kadın) Herhangi bir önlisans programından mezun olmak. İlan başlangıç tarihi itibarıyla 30 yaşını doldurmamış olmak. (18.03.1994 ve sonrası doğumlular başvurabilecektir.) Belgelemek kaydıyla yemek dağıtma hizmetlerinde veya garson olarak en az 2 (iki) yıl mesleki deneyime sahip olmak.

5 Destek Personeli (Temizlik Görevlisi- Erkek) Herhangi bir ortaöğretim kurumundan mezun olmak. İlan başlangıç tarihi itibarıyla 30 yaşını doldurmamış olmak. (18.03.1994 ve sonrası doğumlular başvurabilecektir.) Belgelemek kaydıyla Temizlik görevlisi olarak en az 1 (bir) yıl mesleki deneyime sahip olmak.

3 Destek Personeli (Temizlik Görevlisi-Kadın) Herhangi bir ortaöğretim kurumundan mezun olmak. İlan başlangıç tarihi itibarıyla 30 yaşını doldurmamış olmak. (18.03.1994 ve sonrası doğumlular başvurabilecektir.) Belgelemek kaydıyla Temizlik görevlisi olarak en az 1 (bir) yıl mesleki deneyime sahip olmak.

1 Destek Personeli (Bakım Onarım-Elektrik) Herhangi bir ortaöğretim kurumundan mezun olmak. Belgelemek kaydıyla Elektrikçi olarak en az 3 (üç) yıl mesleki deneyime sahip olmak.

1 Destek Personeli (Bakım Onarım-Soğutma Sistemleri) Herhangi bir ortaöğretim kurumundan mezun olmak. Belgelemek kaydıyla Soğutma-İklimlendirme alanında en az 3 (üç) yıl mesleki deneyime sahip olmak.

1 Teknisyen Meslek liselerinin Elektrik-Elektronik alanından mezun olmak. Bilgisayar bakım-onarımı, sistem ve ağ bakım-onarımı konularında en az 5 (beş) yıl mesleki deneyime sahip olmak. Windows Server, Cisco Networking sertifikalarına sahip olmak.

Sağlık Bakanlığı memur alımı başvuru süreci nasıl olacak?

Adaylar başvurularını Sağlık Bakanlığı Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı internet adresinden gerekli iş ve işlemleri yapabileceklerdir. Adaylar başvuru yapılacak pozisyon için gerekli evrakları sisteme eksiksiz olarak yüklemesi ve başvuru işlemini tamamlaması gerekmektedir. Süreç 18 Mart ile 1 Nisan 2024 tarihleri arasında olacak.

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru kılavuzu.

Kaynak: Kamu personeli Alımı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.