Rüyada Balık Görmek

Rüyada Balık Görmek

Rüyada balık görmek; mal, ganimetle, büyük balık, salih kimselerin mescidi, âbidlerin meclisi, küçük balık üzüntü, birarada balık görülmesi, mal, parayla tabir edilir.

Rüyada balık rızık demektir. Rüyada tuzlu "balık" görmek keder, gamdır. Rüyada tuzlu balığın pişirilmiş yada kızartılmış şekilde görmek, o pişirilmiş balıklardan yemek, para kazanma, rızık, eğitim için sefere çıkmaya işaret eder.

Rüyada balık yemek

Balık yemek zenginlik, mutluluk, mal, para, mülk, çocuk sahibi olunacağına yorumlanır. Balığı canlı canlı yemek mülk edinmeye tabir, canlı balık yediğini görmek, mülke nail olcağı anlamını taşır.

Balığı rüyasında canlı yediğini görenin kişinin mülk sahibi olacağına, deniz veya nehirde toplanmış büyük balıkları yediğini gören, yediği miktarca menfaate, ganimet malına kavuşacağına, avladığı balığı yediğini gören kişinin sevineceğine delalettir.

Rüyada Balık Pişirmek

Rüyada balık pişirmek rüyayı gören kişinin yakın zamanda kendisine yüklü miktarda para kazandıracak, sıkıntılarını giderecek, uğradığı zararı karşılayacak ve çok daha fazla sorun yaşamasının önüne geçecek bir işe gireceğine ve bu iş sayesinde çok daha güzel yerlere gelerek çok büyük bir rahatlığa kavuşacağına işaret eder.

Büyük balık görmek

Salih kimselerin mescidi olarak yorumlanır. Cafer-i Sâdık (r.a.) demiştir ki: Balık rüyası altı vech ile tâbir olunur:

  1. Vezir (bakan),
  2. Asker,
  3. Bakire kız,
  4. Ganimet,
  5. Gam,
  6. Hizmetçi.

Rüyada gökten kendisine kızartılmış balıkxx indiğini görmek, duasının kabulune, düşmanlarına karşı zafere, kadr ve kıymeti ile şanının büyüyeceğine işarettir.

İsmail el-Eş'aş der ki: Rüyasında balık sattığını gören, kendisi, çoluk çocuğu ve ailesi için menfat ve hayıra yorumlanır. Yine rüyada balık satmak, rüya gören ile ailesi için hayır, rızık, fayda ve menfaatte işaret eder.(Diyadinnet)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.