Rektör Dağlı: “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mirasını Yaşatmak, En Büyük Sorumluluklarımızdandır”

Rektör Dağlı: “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mirasını Yaşatmak, En Büyük Sorumluluklarımızdandır”

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu İstiklal Savaşı’nın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasını yaşatmanın en büyük sorumlulukları olduğunu belirtti.

Büyük Önder’in aramızdan ayrılışının 84’üncü yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımlayan Prof. Dr. Dağlı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kâfidir’ sözünü anımsatarak, “Büyük Atatürk, dünya tarihine sadece bir lider değil, asker, devlet adamı, fikir insanı ve eğitimci olarak da adını altın harflerle yazdırmıştır” dedi.

“Milletine bağımsız bir devlet ve insanca yaşama onurunu armağan eden Büyük Komutanımızın ‘en büyük eserim’ diyerek nitelendirdiği Cumhuriyetimizi yaşatmalı ve daha da yüceltmeliyiz” diyen Prof. Dr. Dağlı, mesajını şöyle sürdürdü:

“Bağımsızlığımıza ve kültürel değerlerimize sahip çıkarak, Büyük Önderimizin gençlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak en kutsal vazifemizdir. SANKO Üniversitesi olarak bizlere bugünleri armağan eden, yarınlara umutla bakmamızı sağlayan Büyük Önderimizi aramızdan ayrılışının 84’üncü yılında buruk ama gururla anıyor, vatan toprağımız için canlarını vermekten çekinmeyen tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle yad ediyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.