Rektör Can ‘Kariyer Günleri’ etkinliğinde açılış konuşması yaptı

Rektör Can ‘Kariyer Günleri’ etkinliğinde açılış konuşması yaptı

KSÜ Rektörü Niyazi Can, Göksun Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü ile Muhasebe ve vergi Bölümü tarafından düzenlenen çevirim içi ‘Kariyer Günleri’ etkinliği kapsamında öğrenciler ve akademik personel ile bir araya geldi.

Göksun MYO Müdürü Prof. Dr. Orhan Ercan’ın moderatörlüğünde konuşmacı olarak iş insanı Dr. Bünyamin Kenger’in yer aldığı zoom uygulaması üzerinden çevirim içi olarak gerçekleştirilen ‘Kariyer Günleri’ etkinliğinin açılış konuşmasını KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

KSÜ’nün güncel durumuna ilişkin verileri katılımcılarla paylaşan Rektör Can, ülke kalkınmasında üniversite-sanayi işbirliğinin önemine dikkat çekerek, Kariyer Günleri etkinliğine katıldıkları ve tecrübelerini paylaştıkları için Dr. Bünyamin Kenger’e teşekkür etti.

Üniversitelerin ülke kalkınmasındaki stratejik rolüne vurgu yapan Rektör Can, başta Dr. Bünyamin Kenger ve Göksun MYO Müdürü Prof. Dr. Orhan Ercan olmak üzere Kariyer Günleri etkinliğinin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Göksun Bozhüyük doğumlu iş insanı Dr. Bünyamin Kenger, kariyer sürecini katılımcılarla paylaştı. 13 yaşında ata sporumuz güreşte gösterdiği başarılar neticesinde Almanya’ya gittiğini belirten Kenger, serbest güreşte eyalet, Almanya ve Avrupa şampiyonlukları elde ettiğini söyledi.

İş ve eğitim hayatı ile ilgili öğrenci ve akademisyenlerin sorularını da cevaplandıran Dr. Bünyamin Kenger, “Göksun İmam-Hatip okulunda yarım kalan eğitimime Almanya'da devam ettim ve son olarak Hamburg Üniversitesinde ekonomi alanında doktoramı tamamladım.” dedi.

1-001.jpg

İş hayatına çok genç yaşta atıldığını ve hali hazırda 14 ülkede turizmden tekstile birçok sektörde 8 bin 500 kişiyi istihdam ettiklerini belirten Dr. Kenger bu başarının sırrını soran öğrencilerimize "Türk insanının pratik bir zekâya sahip. İmkân verilirse azim, inanç ve çok çalışmanın bir neticesi olarak korona aşısını geliştiren BioNTech'in kurucu ortağı ‘Dünyanın En Zengin 500 İnsanı’ listesinde 5,4 milyar dolar kişisel serveti ile 456. sırada yer alan Dr. Uğur Şahin örneğinde olduğu gibi çok başarılı insanlarımız var. Bu başarılı insanlar Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitemizden ve diğer üniversitelerimizden de çıkabilir.” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 2 saat süren Kariyer Günleri etkinliğinin kapanış konuşmasını gerçekleştiren Göksun MYO Müdürü Prof. Dr. Orhan Ercan, başta Dr. Bünyamin Kenger, Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Emrullah Eren olmak üzere etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.