Rektör Can Dulkadiroğlu Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ni ziyaret etti

Rektör Can Dulkadiroğlu Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ni ziyaret etti

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Dulkadiroğlu Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünü ziyaret ederek, tercih döneminde yürütülecek faaliyetlere ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Dulkadiroğlu Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ahmet Bülbül ile bir süre görüşen Rektör Can, merkezde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Görüşmede Dulkadiroğlu Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcıları Günbey Akkaş, Salih Hülür, Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Mehmet Süreyya Küçük, KSÜ Halkla İlişkiler ve Tanıtım Birimi personeli de hazır bulundu.

Rehberlik faaliyetlerinin eğitim sistemindeki yeri ve önemini vurgulayan Rektör Can, eğitim bilimleri alanında uzun yıllar çalışmalar yapan bir akademisyen olarak ülkemiz eğitim sisteminin tarihsel süreci ve mevcut durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Eğitim sistemindeki problemlerin çözümünde Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinin önemli katkılarının bulunduğunu ifade eden Rektör Can, “Üniversite, Milli Eğitim Müdürlükleri, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri olarak hepimizin ortak amacı bu ülkenin evlatlarına en kaliteli eğitimi en iyi koşullarda sunmaktır. Bu manada paydaş kurum ve kuruluşlarla etkili ve verimli işbirliklerimiz var. Üniversite yönetimi olarak Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine nitelikli öğretim elemanı, akademik başarı düzeyi yüksek öğrenci kazandırmanın gayreti içerisindeyiz.” dedi.

Rehberlik ve Araştırma Merkezlerimize ve diğer paydaş kurum ve kuruluşlara üniversitemizin kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirten Rektör Can, “Öğrencilerimize pandemi sonrası 24 saat yaşayan bir üniversite ortamı sunmak için gerekli hazırlıkları yaptık. Kongre Merkezi, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Kütüphane binalarımız hizmete girdi. Diş Hekimliği Fakültemiz ile Ağız ve diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezimiz yeni binasına kısa süre içerisinde taşınıyor. Tıp Fakültesi Morfoloji Kompleksinin ise 2022 Ocak ayı içerisinde tamamlanmasını hedefliyoruz. Bütün bu fiziki altyapı çalışmalarına ek olarak öğrencilerimizin sosyo-kültürel faaliyetlerin ev sahipliği yapacak ortamları da hazırladık. Yüz yüze eğitim imkanına eriştiğimizde öğrencilerimiz üniversitemizde 70’e yakın öğrenci topluluğu vasıtasıyla faaliyetlerin içerisinde aktif olarak yer alabilecekler.” diye konuştu.

Akdeniz’in incisi Kahramanmaraş’ın huzurlu ve güvenli, doğal güzelliklere sahip, ekonomik ve öğrenci dostu bir şehir olduğunu hatırlatan Rektör Can, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesini tercih eden öğrencilere teori ve uygulamayı birleştiren kaliteli bir eğitime ek olarak, bireysel yetenek ve sosyal becerilerini geliştirebilmelerine olanak sağlayan bir ortam tesis ettiklerini ifade etti.

Dulkadiroğlu Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ahmet Bülbül de, Rektör Can’ın nazik ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Milli Eğitim Müdürlükleriyle kurduğu güçlü işbirlikleri ve kendilerine her konuda destekleri için şükranlarını sundu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.