Prof. Dr. Yardımcıoğlu, 'Türklere Terörist Diyen Perinçek Şimdi de İslâmcı mı Olmuş?

Prof. Dr. Yardımcıoğlu, 'Türklere Terörist Diyen Perinçek Şimdi de İslâmcı mı Olmuş?

Yardımcıoğlu, Doğu Türkistan davasını savunan Türklere terörist diyen Doğu Perinçek’in; “Afganistan’da Sürdürülebilir Barış ve Güvenlik” başlığı ile toplanan Dünya İslami Uyanış Kurultayı Konferansı’nda Türkiye’yi temsil etmesine sert tepki gösterdi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, “Herhangi bir dini vasfı olmayan Perinçek’in Türkiye’den konuşmacı olarak Dünya İslami Uyanış Kurultayı konferansında söz alması nasıl iştir? Doğu Türkistan davasını savunan Türklere terörist diyen birinin böyle bir toplantıda olmasını anlamıyorum ve bu durumu da kimse bu aziz millete anlatamaz” dedi.

Rusya Federasyonu, Çin Halk Cumhuriyeti, İran İslam Cumhuriyeti, Pakistan, Tacikistan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Irak ve Hindistan gibi ülkelerin katılım sağladığı Afganistan’da Sürdürülebilir Barış ve Güvenlik başlığı ile toplanan Dünya İslami Uyanış Kurultayı konferansında Türkiye’yi, Doğu Perinçek temsil etmişti. Herhangi bir dini vasfı olmayan Perinçek’in Dünya İslami Uyanış Kurultayı konferansında Türkiye’yi temsil etmesine toplumun çeşitli kesimlerinden birçok siyasetçiden tepki gelmişti.

Perinçek’in böyle bir toplantıda ülkemizi temsil etmesine bir tepki de Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu’ndan geldi.

Yardımcıoğlu, başörtüsü yasağı destekçisi ve darbelere selam duran Doğu Perinçek’in İran’ın düzenlediği bir konferansta Türkiye adına açıklama yapmasını, “Türkiye, böyle bir aciz ülke mi ki Doğu Perinçek haddini aşan toplantılarda, ülkemizi temsil ediyor” sözleriyle eleştirdi.

“DOĞU PERİNÇEK ŞİMDİ DE İSLÂMCI MI OLUYOR?”

Ülkemizi ve ümmeti ilgilendiren böyle bir toplantıda, Doğu Perinçek’in konuşmacı olarak yer almasını iyi niyetli bir girişim olarak görmediğini ifade eden Yardımcıoğlu, şöyle konuştu: “Siyonizm’e hizmet edenler ve kâfirleri dost edinenlerin ne zamandır İslam dünyasında sözü geçer oldu? Siz Nasıl bir Türk’sünüz? Ve nasıl bir Müslümansınız? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Her şey olmayı denemiş Doğu Perinçek şimdi de İslâmcı mı oldu? Ülkemizin ve gençlerimizin geleceği, Bu tür davranışlar hem İslamiyet’e hem de din adamlarına olan inancı sarsmakta ve bizleri örf, adet ve geleneklerimizden koparmaktadır. Daha vahimi insanların inançlarını dinamitlemek ve yıkmaktır. Bu gün geldiğimiz noktada ahlaksızlık, liyakatsizlik, edepsizlik, uyuşturucu bağımlılığı ve gençleri hayattan koparan tüm yansımaların temelinde işte bu gibi olaylar yatmaktadır.”

“İSLAM KONUSUNDA BİLGİ DAĞARCIĞI SIFIR OLAN İNSANLARIN TEMSİLDE BULUNMASI İNANÇ SİSTEMİMİZİ BOZAR!”

İslam konusunda bilgi dağarcığı sıfır, “Yarım Doktor” dahi olamayacak insanların temsilde dahi bulunmasının, insanların inanç sistemlerini bozmaya yetebileceğini dile getiren Yardımcıoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu: “Dün FETÖ’nün başvurduğu taktik bu gün yine oynanmaktadır. Türk’ün gücü imandandır. İnanç ve imanı zayıflatacak, şeytana ortaklık edenlere fırsat hiçbir zaman verilememelidir. Eğer biri çıkıp; Dünya İslami Uyanış Kurultayı Konferansında konuşacaksa bu siyasi kimlikler değil din adamları ve İslam hakkında konuşacak bilgi birikimine sahip birileri olmalıdır. Esad’ın zulmünü savunan, başörtüsü yasağına, askeri darbelere selam duran, Kuran hükümlerine ortaçağ diyen birilerinin çıkıp böyle bir konferansta Türkiye’yi temsil etmesini ne kendimize ne gençliğimize ne de din kardeşlerimize anlatamayız.”

“EYYY PERİNÇEK! NEREYE HİZMET EDİYORSUN?”

Perinçek’in mübarek Kurban Bayramı’nda da fitne ateşini harlamaya devam ettiğini aktaran Yardımcıoğlu, şunları kaydetti: “Kaldır yüzündeki maskeyi Perinçek, kimsin sen? Nesin sen? Her konuda olduğu gibi bu mübarek Kurban Bayramı Günü’nde bile bu yaptığınla fitne ateşini harlamaya devam ediyorsun. Kim olduğunu ve ne olduğunu ve nereye hizmet ettiğini bilmeli bu aziz Millet. Bir bakıyoruz, Çin’le berabersin. Bir bakıyoruz, APO ile berabersin. Bir bakıyoruz, Esed’le berabersin. Bir bakıyoruz İran’da İslam’ı temsil ediyorsun. Kimsen sen? Eyyy Perinçek! Nereye hizmet ediyorsun? Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet ricâlindeki diğer insanlar neden bu duruma müdahale etmedi veya etmiyor? Ettilerse de ne yapıldı bu konuda? Bilmek istiyoruz. Bu vatandaşın faydasından çok zararı olduğunu görmüyorlar mı?”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.