Pazarcık’ta Kırmızı Mercimek tohumu dağıtıldı

Pazarcık’ta Kırmızı Mercimek tohumu dağıtıldı

Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" doğrultusunda bir basın duyurusu yapıldı.

Duyuruda, ‘Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" doğrultusunda İlimizde 2021-2022 üretim sezonunda 1.300.000,00 TL bütçeli “Kahramanmaraş İli Nadas Alanlarında Kırmızı Mercimek Üretiminin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında; %100 hibe olarak Kırmızı Mercimek tohumluğu temini yapılacak olup, ilk olarak Pazarcık ilçesinde 57 çiftçiye 2.800 dekarlık alanda kullanılmak üzere toplam 42.000 kg tohum dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

Pazarcık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü hizmet binasında düzenlenen programa Pazarcık Kaymakamı Dr. Adil Nas, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Bozkurt, İl Müdür Yardımcısı Salih İnan, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü İbrahim KARGI, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Sadık Yılmaz Güllü, Pazarcık İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Bilal Habeş Öztürk, Pazarcık Ziraat Odası Başkanı Ali Çiftepala, muhtarlar, çiftçiler ve İl-İlçe Müdürlükleri teknik personelleri katılım sağlamıştır.

Bilindiği üzere Kırmızı Mercimek, % 20 civarı protein içermesi nedeniyle insan beslenmesinde önemli bir yere sahiptir. Kurak bölgelerde ve nadas alanlarında ekim nöbetine girerek hem üreticiye hem de ülke ekonomisine önemli gelir sağlamaktadır. Ayrıca samanı hayvan beslenmesinde aranan önemli bir kaba yemdir.

İlde uygulanacak olan bu proje ile Kırmızı Mercimek üretim alanımız 7.000 dekardan 15.000 dekara çıkartılacak ve gerek üretim alanlarında gerekse de üretim miktarında % 120 oranında bir artış gerçekleştirilebilecektir. Üreticiler için son derece cazip olan % 100 hibeli tohumluk temini ile kırsal alanda aile bütçesine katkı sağlanırken, İlimiz ve Ülkemiz ekonomisine çok önemli katkılar sağlanacaktır.’ Denildi.

pazarcik-01.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.