Pazarcık’ta ilk defa Bel Fıtığı Ameliyatı Yapıldı!

Pazarcık’ta ilk defa Bel Fıtığı Ameliyatı Yapıldı!

Pazarcık Devlet Hastanesine başvuran 51 yaşındaki erkek hastaya Beyin Cerrahi kliniğinde ilk defa mikro cerrahi yöntemiyle bel fıtığı ameliyatı yapıldı.

Belinde omurilik daralması, sinir sıkışması ve bel fıtığı şikâyetleriyle Pazarcık Devlet Hastanesine başvuran 51 yaşındaki erkek hastaya Beyin Cerrahi kliniğinde hastanede ilk defa mikro cerrahi yöntemiyle yapılan bel fıtığı ameliyatıyla hastanın omurilik daralması giderildi, sıkışan siniri rahatlatıldı ve beline vida platin konuldu.  Ayrıca, fıtık çıkarılarak temizlendi.

Bu önemli ameliyat, Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa ÖZKAN ve ekibi tarafından başarıyla gerçekleştirildi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Pazarcık Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Özkan şunları aktardı:

“Hastamız beyin cerrahi polikliniğimize şiddetli bel ve bacak ağrısı, yürüyememe şikâyetiyle başvurdu. Hastamıza yapılan tetkiklerde bel omurgasında daralma, sinir sıkışması ve 2 tane fıtık tespit ettik. İleri düzey sinir sıkışması ve fıtıklar hastaların günlük hayatını olumsuz etkileyen, kuvvet kaybı, uyuşukluk, hissizlik, şiddetli ağrı şikâyetleri oluşturabilen, geç kalındığında felç kalma durumuna dahi sebep olabilecek önemli bir durumdur. Ameliyat kararı sonrası hazırlıklar tamamlandıktan sonra hastamızı operasyona aldık. Ameliyatta hastamızın omurga kemiklerine sağ 3 sol 3 olmak üzere toplam 6 adet platin yerleştirdik. Hastamızın sıkışan sinirlerini mikro cerrahi teknikle rahatlattık, sıkışıklıkları açtık. Aynı zamanda 2 fıtığını da mikro distektomi yöntemiyle temizledik. Başarılı ameliyat sonrası hastamız sağlığına kavuştu, ağrıları geçti ve tekrar rahatça yürümeye başladı. Bu ameliyat Pazarcık Devlet Hastanesinde ilçesinde ilk defa yapıldı. Hepimizi üzen, milyonlarca insanımızı etkileyen büyük deprem felaketinin ardından, depremin merkez üssü Pazarcık’ta görevimizi yapmak, tamamına yakını depremzede olan hastalarımıza hizmet etmek, hastalarımızın il merkezine ve çevre illere gitmesine gerek kalmadan bulundukları yerde takip, tedavi ve ameliyatlarının yapılabiliyor olması bizler için mutluluk ve gurur kaynağıdır. Tüm ekip arkadaşlarıma ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.