Onikişubat Ve Ekinözü İlçelerinde Köy Yaşam Merkezleri Hizmete Açıldı

Onikişubat Ve Ekinözü İlçelerinde Köy Yaşam Merkezleri Hizmete Açıldı

Onikişubat Kumaşır Köy Yaşam Merkezi ile Ekinözü Çiftlik Köyü Yaşam Alanı, yapılan iyileştirme ve yeniliklerin ardından vatandaşlara ve öğrencilere hizmet vermeye başladı.

Millî Eğitim Bakanlığınca kapalı köy okullarının aktif eğitim birimleri olarak kullanılması amacıyla uygulamaya konulan Köy Yaşam Merkezleri Projesi kapsamında ilimizde birçok alanda hazırlıklar devam ediyor. Kullanılmayan kapalı köy okulu binaları, köy halkının ihtiyaçları doğrultusunda anasınıfı, ilkokul, kurs merkezi gibi farklı alanda hizmet veren eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülüyor.

Bu kapsamda Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışmaları tamamlanan Kumaşır Köy Yaşam Merkezi, Şehit Soner Enes Baykuş İlkokulu’na bağlı anasınıfı öğrencileri için hizmet vermeye başladı. Başka bir sınıf ise dikiş-nakış sınıfı olarak hazırlandı.

Ekinözü İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı olarak açılan Ekinözü Çiftlik Köyü Yaşam Alanı’nda ise Kahramanmaraş Yöresi Türk Halk Oyunları ile Sosyal ve Beşeri Yetkinlikler Kursu adında iki kurs hizmet vermeye başladı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.