Su ürünleri Bölümü'nün kapanmasına balık üreticileri karşı çıktı

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümü, kamu zararına yol açtığı ve öğrencisi olmaması gerekçesiyle kapatıldı.

KSÜ Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Murat Büyükçapar ve balık üreticileri, YÖK’ün kapatma kararını tekrar gözden geçirmesini istediler.
Kapatılma kararını yanlış bulan KSÜ Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Murat Büyükçapar, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında; “Bölümümüz Ziraat Fakültesi’nin ilk kurulan bölümlerinden biri. Bölümüzün kurulduğu tarih 27 yılı bulmuştur. Kahramanmaraş su ürünleri bakımından, su potansiyeli bakımından ülkemizin en önde gelen şehirlerinden biri, tabiri caizse Kahramanmaraş su cenneti, aynı zamanda alabalık yetiştiriciliğinde lokomotif bir şehir. YÖK’ün bize gönderdiği kapatılma kararında 2 tane sebep sunuldu. Birincisi kamu zararına yol açtığımız, ikincisi öğrencisi hiç olmayan bölümler kategorisine sokulduğumuz için kapatıldığımız bize bildirildi. Ama bunun yanında bizim TUBİTAK, AB projelerimiz ve diğer projelerimizle birlikte yaklaşık 25 Milyon TL’lik şuanda projeyi yürütmekteyiz biz. Bu projelerin bir kısmı kurumumuza kurum hissesi olarak aktarılmakta. Bunun dışında biz yılda yaklaşık 50 bin TL’lik tesislerimize alabalık üretimi gerçekleştirerek, bu parayı üniversitemizin döner sermayesine aktarmaktayız. Yani kapatılma sebeplerinden biri olan kamu maliyesine zararımız geçersiz bir sebeptir. Bütün sıkıntı yukardan alınan kararların, aşağıya araziye inilmeden, araştırılmadan alınması maalesef mağduriyet oluşturmaktadır. Özellikle bu bölümün kapatılması Kahramanmaraş için bir mağduriyet oluşturmaktadır. Biz kapatılma kararının tekrar gözden geçirilmesi YÖK tarafından gerekmektedir. Kapatılma kararının iptali için Kahramanmaraş milletvekillerimizden destek beklemekteyiz” dedi.
Kahramanmaraş’ın balık üretimi yapan firma yetkililerinden Su Ürünleri Mühendisi Abdullah Taşkın ile Kahramanmaraş İç Su Ürünleri Üreticileri ve Yetiştiricileri Birlik Başkanı Mehmet Aras ise, denize kıyısı olmayan Kahramanmaraş’ın balık yetiştiriciliğinde her yıl rekor üretim yaptığına dikkat çekerek, YÖK tarafından kapatılan su ürünleri bölümünün tekrar açılması yönünde açıklamalarda bulundular.

photo5884376715218761067.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.