Murat Kılınç, MHP Kahramanmaraş Milletvekili A.Adayı oldu

Murat Kılınç, MHP Kahramanmaraş Milletvekili A.Adayı oldu

Kahramanmaraş’ın tanınan simalarından Murat Kılınç, Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) milletvekili aday adayı oldu.

14 Mayıs seçimleri için resmî müracaatını yapan Murat Kılınç, aday adaylık süreci hakkında yaptığı değerlendirmede; “14 Mayıs 2023 tarihinde milletimiz, cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçmek üzere sandık başına gidecektir.

Ülkemizin istikbali için, Türkiye yüzyılı vizyonuyla, yüz yıllık hayallerimizi ilmek ilmek işleme vaktidir.

6 Şubat tarihinde 11 ilimizde yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza cenabı Allah’tan rahmet, yaralı hemşerilerimize şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun diyor. Vefat eden canlarımızı geri getiremesek de, koca bir enkaza dönen şehirlerimizi, yarım kalan acı hikayelerimizi en azından ayağa kaldırıp, daha güzel bir şekilde sonlandıracağımıza devlet ve millet olarak hep birlikte başaracağımıza bütün kalbimle inanıyorum.

Hemşerilerimin iyi ve kötü günlerinde hep yanlarında oldum bundan sonrada amasız, fakatsız, lakinsiz yanlarında olmaya devam edeceğim. Çıktığım bu kutlu yolda beni yalnız bırakmayacaklarına güvencim tam ve sağlamdır. Saygı, sevgi ve hürmetle sizleri selamlarken, hayatta her besmelenin yeni bir başlangıca yeni bir zafere vesile olacağına inançla sizleri cenabı Allah'ın rahmetine ve merhametine emanet ediyorum.

Yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. 2023, Türkiye Yüzyılı’nın başlangıcı olacaktır inşallah. Sizleri Cenabı Allaha emanet ediyorum.

Asil Türk milletinin ve şehrimizin derdiyle dertlenmek, çözüm olmak için; sahipsiz mazlum ve kimsesiz tüm yüreklere dokunmak için çıktığımız Kahramanmaraş milletvekili aday adaylığı bu kutlu yolda büyük desteklerinizden dolayı teşekkürler sevgili dostlar, değerli başkanlarım” dedi.

Murat Kılınç kimdir?

15-08-1972'de Elbistan’da doğdu.İlk orta ve lise öğrenimini Elbistan’da tamamladı. Milliyetçi ülkücü dünya görünüşünü benimseyen çocukluk yıllarından itibaren teşkilatta hizmette bulundu.

Lise yıllarında Elbistan Ülkü Ocakları’nda eğitim masasında görev aldı. Üniversite hayatı boyunca Ülkü Ocakları’nda çeşitli görevler aldı.Üniversite okurken Samsun Ülkü Ocakları Hançerli Teşkilat Evi’nde kaldı.O dönemde aylık olarak yayımlanan Malazgirt gazetesinin basın ve yayımında görev aldı.Ayrıca gazetenin birçok sayısında Makaleleri yayımlandı.

İŞ HAYATI

Öğretmenlik hayatına 2001 yılında Diyarbakır ili Çınar ilçesi Halkapınar köyünde sınıf öğretmeni olarak başladı.

2011-2018 yıllarında Elbistan Türk Eğitim-Sen Sendika Yönetim Kurulu üyeliği görevini icra etti.

09-Nisan 2017 tarihinde İLKSAN (İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı ) Elbistan Temsilciliğine seçildi.

2009-2012 yılları arasında Elbistan Ülkü Ocakları 2.Başkanlık görevini yaptı.

2012-2016 yılları arasında Elbistan Ülkü Ocakları Başkanlığı görevini yürüttü.

SİYASİ HAYATI

30 Mart 2014, 7 Haziran 2015 ve 01 Kasım 2015 seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Seçim Komitesi’nde aktif görev aldı.

24 Haziran 2018 27.Dönem seçimlerinde Kahramanmaraş Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Aday Adayı oldu.

24 Haziran 2018 seçimlerinde Elbistan Milliyetçi Hareket Partisi Seçim Komite Başkanlığı yaptı.

Elbistan Ülkü Ocağı Teşkilat Başkanlığı yaptığı süre içerisinde gerçekleştirdiği eğitim-öğretim –siyasi ve kültürel faaliyetleri ‘’Kutlu Sevdamız’’ adı altında bir kitap haline getirip yayımladı.” Ülkü Fidanları” adlı şehitlerimize yaptığı çalışmalar hakkında kitap yayımladı.

Bütün faaliyetlerine www.muratkilinc.org adlı resmi web sayfasından ulaşabilirsiniz.

Halen İLKSAN (İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı) Elbistan Temsilciliği görevini yürütmekte.

Eşi de kendi gibi öğretmen olup Kağan ve Aslıhan isimli iki çocuk babasıdır.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.