Muhsin Yazıcıoğlu Ortaokulu GES’e Kavuştu!

Muhsin Yazıcıoğlu Ortaokulu GES’e Kavuştu!

Millî Eğitim Bakanlığımızca okullarda enerji üretimi, tasarruf ve çevre bilincinin oluşturulması amacıyla uygulamaya konulan 'Çevre Dostu Okul Projesi' kapsamında ilimize bağlı 11 ilçedeki toplam 11 okulumuza güneş enerji santralleri (GES) kurulumu devam

"Çevre Dostu Okul Projesi" kapsamında Muhsin Yazıcıoğlu Ortaokulu'nda yerinde incelemelerde bulunan İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, "Geçtiğimiz aylarda santralin kurulması için etüt proje çalışmalarımız başlamış ve ihaleler yapılmıştı. Buradaki amacımız kurumlarımızın kendi öz kaynaklarıyla kendi kendine yetebilmesidir. Okullarımızda da bu işin ilk adımını atmış olduk." dedi.
İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, "Bu proje kapsamında okullarda güneş enerji santrallerinin kurulmasının yanında sensörlü lambalar kullanılacak, tüm bataryalar fotoselli olacak şekilde değiştirilecek, tüm aydınlatmalar LED olacak, yağmur suyunun bahçede kullanımı için depolanması sağlanacak, kompanzasyon panolarının iyileştirilmesi yapılacak, elektrik, su ve doğal gaz kullanımlarının anlık olarak izlenebilmesi için gösterge panelleri kurulacak, ısıtma kazan sistemi dönüşümü yapılacak ve son olarak termostatik vana uygulaması yapılacak. Tüm bu çalışmalar sayesinde öğrencilerimizde enerji üretimi, tasarruf ve çevre bilinci konusunda bir farkındalık oluşturmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

img-4844.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.