MSB Kuvvet Komutanlıkları 776 Uzman Erbaş Alımı Başladı! En Az Lise

MSB Kuvvet Komutanlıkları 776 Uzman Erbaş Alımı Başladı! En Az Lise

Milli Savunma Bakanlığı tarafından 2924 yılı yeni 776 uzman erbaş alımı başvuru kılavuzu yayımlandı. Uzman erbaşlık başvuruları, süreci ve tüm detayları hemen bu yazımızda bulabilirsiniz.

Milli Savunma Bakanlığının 2024 yılında Millî Savunma Bakanlığı/Kuvvet Komutanlıklarına yeni uzman erbaş alımı başvuruları açıklandı. MSB 776 uzman erbaş alımı yapacak. En az lise mezunu adayların başvuru yapabileceği uzman erbaş alımı için başvurular ve tüm detayları KAMU PERSONELİ ALIMI olarak bu yazımızda hazırladık. İşte MSB Hava Kara ve Deniz Kuvvetleri 776 uzman erbaş alımlarına dair tüm detaylar.

MSB uzman erbaş alımı başvuru koşulları nelerdir?

Türk vatandaşı ve erkek olmak, en az lise ve dengi okul mezunu veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak (öğrenimini yurt dışında bitirenlerin diplomalarının denkliği onaylanmış olmak), 2024 yılının Ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1997 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir), Askerlik görevini yapmış veya yapıyor olmak, Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için, başvuru tarihinin ilk günü itibariyle terhisi üzerinden beş (5) yıldan fazla süre geçmemiş olmak (01 Mart 2019 tarihi ve sonrasında terhis olanlar), Devlet memurluğundan veya kamu görevinden herhangi bir nedenle çıkarılmamış olmak, En az 164 cm. boyunda olmak ve diğer özel şartlara haiz olmak gerekiyor.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı uzman erbaş alımı şartları

Elektro Optik-1 18 Lise/Önlisans Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak veya Yükseköğretim kurumlarınm belirtilen önlisans programlarından mezun olmak gerekiyor.

Elektro Optik-2 12 Lise/Önlisans Mesleki eğitim veren lselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak veya Yükseköğretim kurumlarının belirtilen önlisans programlarından mezun olmak gerekiyor.

Elektro Optik-3 (Uçak Elektronik Sistemleri Bakım Onarım) 30 Lise/Önlisans Mesleki eğitim veren lselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak veya Yükseköğretim kurumlarının belirtilen önlisans programlarından mezun olmak gerekiyor.

Diğer Branşlar (Uçak Gövde Bakım ve Onarım) 25 Lise/Önlisans Mesleki eğitim veren lselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak veya Yükseköğretim kurumlarının belirtilen önlisans programlarından mezun olmak gerekiyor.

Diğer Branşlar (Uçak Motor ve Sistemler Bakım Ve Onarım) 20 Lise/Önlisans Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak veya Yükseköğretim kurumlaımm belirtilen önlisans programlarından mezun olmak gerekiyor.

Elektronik Harp 177 LLse/Önlisans/ Lisans - Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak veya Yükseköğretim kurumlarının belirtilen önlisans veya lisans programlarından mezun olmak gerekiyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı uzman erbaş alımı şartları

Elektrikçi (Genel) 64 Lise - Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Soğutma ve Yıkama Mak. Onarımcısı 3 Lise - Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

İnşaatçı (Duvarcı, Betoncu, Sıvacı dahil) 10 Lise - Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Sıcak Demirci 2 Lise - Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Kazancı (Buhar) 8 Lise - Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Marangoz 15 Lise - Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Elektrikçi (Motorlu Araç) 5 Lise - Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Döşemeci (Oto dahil) Lise - Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Borucu (Su, İstim, Gaz dahil) 24 Lise - Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Hidrolikçi (Genel) 2 Lise - Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Kompresör Onarımcısı 2 Lise - Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Kaynakçı (Su altı, bilumum) 21 Lise - Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Frezeci (Matbaa dahi) 3 Lise - Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Takım, Avadanlık Bakım ve Onarımcısı 1 Lise - Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Tesviyeci (Su altı dahil), Plaryacı (Vargel) 5 Lise - Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Tezgâh Bakım ve Onarımcısı 1 Lise - Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Tornacı 8 Lise - Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Çarkçı (Liman ve Yakınsu) 3 Lise - Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

İş Makinaları Onarımcısı 11 Lise - Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Motorcu 42 Lise - Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Armador 6 Lise - Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Kaptan 12 Lise - Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor. ve ilgil mesleki yeterlilik belgesine sahip

Silahçı (Ağır-Uçaksavar dahil) 3 Lise - Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Genel Servis İşçisi (Tersanelerde) 10 Lise - Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

İzolasyoncu 5 Lise - Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Sac ve İnce Sac 12 Lise - Meslek liselerinin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı uzman erbaş alımı şartları

İnşaatçı 9 Lise - Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Ahşap Doğramacı ve Mobilyacı 4 Lise - Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Metal Doğramacı ve Kaynakçı 3 Lise - Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

İş Makineleri Bakımcısı 4 Lise - Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

İş Makineleri Operatörü 2 Lise - Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor. ve diğer şartlar sütununda belirtilen surücu belgesine sahip olmak.

Sıhhi Tesisat ve Isıtmacı 10 Lise - Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Elektrik ve Güç Kaynakları Bakımcısı-1 (Elektrik) 22 Lise/Önlisans Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak veya Yükseköğretim kurumlarnın belirtilen önlisans programlarından mezun olmak gerekiyor.

Elektrik ve Güç Kaynaklan Bakımcısı-2 (Elektronik) 42 Lise/Önlisans Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak veya Yükseköğretim kuramlarının belirtilen önlisans programlarından mezun olmak gerekiyor.

Yangın Önleme, Söndürme ve Kurtarma Uzman Erbaşı 8 Lise - Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Araç Bakımcısı 18 Lise - Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Araç Elektrikçisi 5 Lise - Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Araç Boyacısı 2 Lise - Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Araç Kaportacısı 6 Lise - Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Uçak Sistemleri Destek Uzman Erbaşı-1 (Uçak Elektronik Sistemleri Bakım Onarım) 10 Lise/Önlisans Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak veya Yükseköğretim kuramlarının belirtilen önlisans programlarından mezun olmak gerekiyor.

Uçak Sistemleri Destek Uzman Erbaşı-2 (Uçak Gövde Bakım ve Onarım) 29 Lise/Önlisans Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak veya Yükseköğretim kuramlarının belirtilen önlisans programlarından mezun olmak gerekiyor.

Uçak Sistemleri Destek Uzman Erbaşı-3 (Uçak Motor ve Sistemler Bakım ve Onarım) 17 Lise/Önlisans Mesleki eğitim veren liselerin belirtilen dal veya bölümlerinden mezun olmak veya Yükseköğretim kuramlarının belirtilen önlisans programlarından mezun olmak gerekiyor.

Milli Savunma Bakanlığı 776 uzman erbaş alımı süreci nasıl olacak?

Milli Savunma Bakanlığın bünyesinde MSB ile Kuvvet Komutanlıkları için 776 uzman erbaş alımında süreç başladı. Adaylar 17 Mart 2024 tarihine kadar başvuru yapabileceklerdir. Başvurular online olarak.

MSB uzman erbaş alımı başvuru kılavuzu.

Kaynak: Kamu Personeli Alımı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum