MSB 25.000 Personel Alımı! Başvurularda Bunlara Mutlaka Dikkat Edin...

MSB 25.000 Personel Alımı! Başvurularda Bunlara Mutlaka Dikkat Edin...

Milli Savunma Bakanlığına yeni 25.000 kamu personeli uzman erbaş alımı başvuruları alınıyor. Peki başvurularda dikkat edilecek hususlar ve şartlar nelerdir? İşte önemli bilgiler.

Milli Savunma Bakanlığı MSB Personel Temin’de 20272. Dönem 25.000 kamu personeli uzman erbaş alımları için başvurular alınıyor. Uzman erbaşlık başvuruları nasıl olacak? Adayların başvurularda dikkat etmesi gereken hususlar nelerdir? Kimler uzman erbaş olabilir? İşte tüm detaylar.

Kimler uzman erbaş olabilir?

Piyade, Tank, Topçu, Hava Savunma, İstihkâm, Muhabere, Ulaştırma, Bakım, İkmal, Mühimmat, Sıhhiye ve Veteriner 25.000 uzman erbaş alımı kontenjanı var. Adayların başvuru için şu şartları taşıması gerekiyor:

T.C. vatandaşı olmak, erkek olmak, 27 yaşını bitirmemiş olmak, askerlik görevini yapmış veya yapıyor olmak, uzman onbaşı adayları için ilköğretim/ortaokul veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak, uzman çavuş adayları için en az lise ve dengi okul mezunu veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak gerekmektedir.

Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için, başvuru tarihinin ilk günü itibariyle terhisi üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olmak ve kılavuzda belirtilen diğer hususlara haiz olmak gerekiyor.

Uzman erbaşlık başvuru süreci

Başvurular MSB Personel Temin internet sitesinden yapılabilecek. Online olarak başvurular için son tarih ise 30 Haziran 2024’tür. Adaylar bu süre içerisinde gerekli koşulları ve ilgili bilgileri doldurarak başvurularını yapmaları gerekiyor. İşte başvurularda dikkat edilecek hususlar.

MSB 25.000 uzman erbaş başvurularında dikkat edilecek hususlar

Eğitim bilgilerinizi doldurun: Öğrencilik veya mezuniyet bilgisini, bilgilerim sayfasında yer alan “Eğitim Bilgileri” kısmından “Eğitim Bilgisi Ekle” bölümünden en son mezun olduğu eğitim bilgisinin girilmesi ve “Diploma/Denklik Belgesi” alanına “Diploma (MEB Onaylı) Belgesi”nin sisteme yüklenmesi gerekiyor.

Askerlikle ilgili belgeleri yükleyin: Askerliğini yapmış veya yapan adayların, bilgilerim sayfasında yer alan “Diğer Bilgi/Belgeler” kısmından “Askerliğini Yapmış veya Yapıyor Olanlar İçin Askerlik Durum Belgesi”nin sisteme eklenmesi gerekiyor.

Sözleşmeli çalışanlarla ilgili önemli hususlar: Sözleşmeli erbaş ve er olarak görev yapan adayların “Sözleşmeli Erbaş ve Erler İçin Görev Yeri Belgesi”nin (sözleşme sürelerini gösterecek şekilde) yüklenmesi gerekmektedir.

Cep telefonu numaranızı mutlaka ekleyin: Adaylara gerekli görüldüğü takdirde telefon veya kısa mesaj (SMS) ile bilgilendirme yapılabileceğinden, adayların kendilerinin ya da kendilerine ulaşabilecek yakınlarının cep telefonlarını başvuru esnasında doğru ve eksiksiz beyan etmeleri faydalarına olacaktır.

Askerdeyken başvuru yapacaklar için hatırlatma: Askerlik hizmeti sırasında başvuruda bulunacak adaylar için birlik komutanlıkları ve kurum amirliklerince, Uzman Erbaş Yönetmeliği’nde bulunan nitelik belgesi doldurulacak, müteakiben onaylanarak mühürlenecek ve zarflanacaktır.

Adaylardan adli (disiplin kurulu dâhil) işlemi olanlara ait ilgili belgeler, varsa Rehberlik ve Danışma Merkezi (RDM) sürecine ait tespitler ile arşiv araştırma sonucu da bu zarfın içerisine konulacaktır. Nitelik belgesi adaylar tarafından, kapalı ve mühürlü zarf içerisinde sınavlara gelirken getirilecektir.

Hangi durumlarda başvurunuz geçersiz sayılır?

Başvuru şartlarını taşımadıkları hangi aşamada olursa olsun tespit edilen/anlaşılan veya evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edilen adayların başvuruları geçersiz sayılacak,

Görevdeyken başvuru yapan sözleşmeli erbaş ve erlerden, değerlendirme aşamaları devam ederken Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu gereği hizmet yılını dolduranların adaylıkları sonlandırılacaktır.

25.000 uzman erbaş alımı başvuru ekranı.

Kaynak: Kamu Personeli Alımı

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.