Miras Paylaşımı Konusunda Kur'an'a Karşı Gelme Durumu…

Miras Paylaşımı Konusunda Kur'an'a Karşı Gelme Durumu…

İslam’daki miras paylaşımıyla ilgili tartışmalar devam ederken, bazı çağdaş görüşler, miras konusunda Kur'an-ı Kerim'de belirlenen oranlara karşı çıkanların imanı açısından nasıl değerlendirilmesi gerektiği konusunda farklı yaklaşımlar ortaya koyuyor.

Kur'an-ı Kerim’de özellikle Nisa Suresi’nde, mirasın nasıl paylaşılacağı ve oranları detaylı bir şekilde açıklanıyor. Bu hükümler, Allah tarafından belirlenmiş ve peygamber efendimiz (s.a.v.) tarafından yaşanmış uygulamalarla pekiştirilmiş bulunuyor.

Bazı alimler, Kur’an’ın bu maddi hükümlerine karşı çıkan kişinin, Kur'an’a karşı gelmiş sayılabileceği görüşünde. Bu durumda, kişinin “Kur'an’ın söylediklerini reddetmesi” halinde dinden çıkma söz konusu olabiliyor. Ancak, Kur'an’ın hükümlerini kabul edip uygulamayan kişinin durumu ise farklı değerlendirilmekte; bu, kişinin imanını doğrudan sarsmaz, fakat günah işlemiş sayılır.

İslam alimleri, bu konuda farklı görüşler bildirirken, temel yaklaşım, Kur'an’a karşı gelmenin, özellikle de miras gibi önemli bir konuda, ciddi sonuçlar doğurabileceği yönündedir.(ihsan ve islam)

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.