Meslekî Ve Teknik Anadolu Liselerinde yeni eğitim modeli getirildi

Meslekî Ve Teknik Anadolu Liselerinde yeni eğitim modeli getirildi

Meslekî ve Teknik Anadolu Liselerinde yeni dönemde 12.sınıfa geçen öğrencilerimiz için işletmelerde beceri eğitimi almak istemeyen ve üniversiteye hazırlanmak isteyenlere yeni eğitim modeli hakkı getirildi.

Millî Eğitim Bakanlığımız, Meslekî ve Teknik Anadolu Liselerinin 12.sınıflarında tek eğitim modeli olarak uygulanan işletmelerdeki beceri eğitimi yanında yeni bir eğitim modeli daha uygulayacak. Meslekî ve Teknik Anadolu Liselerinde eğitim gören öğrencilerimiz artık sadece meslekî alana yönelmek zorunda kalmayacak ve üniversiteye hazırlık yapma fırsatına kavuşacak.

Akademik Paket adı verilen yeni eğitim modeli ile birlikte Meslekî ve Teknik Anadolu Liselerinde 12.sınıfa geçen öğrencilerimize iki seçenek sunulacak. Buna göre bu öğrencilerimiz seçeneklerden birisinde işletmelerde beceri eğitimi alabilecek; diğer seçenekte ise yeni eğitim modeli olan ve 4 alandan oluşan yükseköğretime hazırlık yani üniversite sınavına yönelik eğitim alabilecek. Bu alanlar sayısal ağırlıklı, eşit ağırlıklı, sözel ağırlıklı, yabancı dil ağırlıklı 31’er ders saatinden oluşmakta. Ayrıca bu öğrencilerimiz 12.sınıfa geçtiklerinde seçtikleri alanla ilgili haftanın 5 günü boyunca üniversite hazırlık eğitimi ve bunun yanı sıra kitap destekleri de alabilecek.

Akademik Paket’i tercih etmek isteyen öğrencilerimizin bu paketten yararlanabilmesi için 9, 10 ve 11.sınıf ortalamasının 70 puan üzerinde olması ve 11. veya 12. sınıfın sonunda 40 gün stajlarını tamamlaması gerekiyor. Bu öğrencilerimiz, stajlarını ise 11 ya da 12. sınıfın yaz döneminde yapabilecekler.

Öğrencilerimiz, en yakın meslek lisesine giderek veya "http://meslek.eba.gov.tr" adresinden konu ile ilgili daha detaylı bilgiye ulaşabilecek.

akademik-paket.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.