Merkez Bankasına Kadrolu Devlet Memuru Alımı Yeni Kılavuz Yayımlandı

Merkez Bankasına Kadrolu Devlet Memuru Alımı Yeni Kılavuz Yayımlandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasında bilişim uzman yardımcısı olarak görev yapmak üzere kadrolu memur alımı açıklandı. Detayları ve tüm süreci hemen bu haberimizde bulabilirsiniz.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bilişim alanında görev yapmak üzere Bilişim Uzman Yardımcısı kadrosuna memur alımı yapılacak. Başvurularda alınacak kişi sayısı ve ünvanı 20 Bilişim Uzman Yardımcısı olmak üzere açıklandı.

Kadrolu memur alımı başvuru şartları

  • Adayların başvuru için gerekli bu şartlara haiz olması gerekiyor:
  • Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına alınacak kişilerde aranan genel şartlan taşımak.
  • 1 Ocak 1992 ve daha sonra doğmuş olmak.
  • Komisyon mülakatı sonuçları 1 Ocak 2022 tarihinden sonra açıklanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Bilişim Uzman Yardımcısı işe alım sınavlarının komisyon mülakatı aşamasında elenmemiş olmak.
  • 1 Ocak 2019 tarihinden sonra yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) en az 70 İngilizce puanı veya Test of English as a Foreign Language Internet-Based Test (TOEFL iBT) sınavından en az 84 puan veya Cambridge C1 Advanced sınavından (CAE) B ve üzeri veya Cambridge C2 Proficiency sınavından (CPE) C ve üzeri almış olmak şartları var.

Hangi bölüm mezunları başvuru yapabilir?

En az dört yıllık eğitim veren Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının bilgisayar mühendisliği, bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisliği, bilişim sistemleri ve teknolojileri, elektrik-elektronik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, endüstri mühendisliği, endüstri ve sistem mühendisliği, işletme mühendisliği, kontrol ve sistem mühendisliği, matematik mühendisliği ve yazılım mühendisliği programlarında lisans eğitimini tamamlamış veya 15 Temmuz 2024 tarihine kadar tamamlayacak olmak.

Merkez Bankası memur alımı başvuru süreci nasıl işler?

Merkez Bankası memur alımı için başvurular 20 Mayıs 2024 tarihi saat 17.30’a kadar Banka internet sitesi insan kaynakları sayfasından gerekli belgeleri yüklemek suretiyle elektronik yolla internetten “online” olarak yapılacaktır.

Merkez bankası memur alımı kılavuzu.

Kaynak: Kamu Personeli Alımı

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.