Maskeyle nefes almakta zorluk çekmenin 4 nedeni nedir?

Maskeyle nefes almakta zorluk çekmenin 4 nedeni nedir?

Maskeyle nefes alamıyorsanız, bunun nedeni maske değil, burnunuzdan kaynaklı bir sağlık sorunu olabilir.

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Altuğ Özagar, maske ile nefes alamayan kişilerin mutlaka bir hekime görünmeleri gerektiğini uyarısında bulunarak, ‘Nefes alma organı burundur. Burun sayesinde hava, geniş mukozal yüzeyler tarafından ısıtılıyor, neredeyse tamamen nemlendiriliyor ve filtre ediliyor. Dolayısıyla burun solunumunun yetersizliği veya sadece ağız solunumu tüm bu fonksiyonların kaybına veya azalmasına yol açar. Kuru, serin ve filtre edilmemiş havanın boğazdan geçerek akciğerlere ulaşması da üst ve alt solunum yolu enfeksiyonlarına neden olur.’ Dedi.

Dr. Özagar, maskeyle nefes almakta zorluk çekmenin 4 nedenini açıkladı:

1-)Septum Deviasyonu:

Burnu ikiye bölen ve kıkırdak ile ince bir kemikten oluşan bölmenin eğri olması anlamına geliyor. Bu bölmedeki deformasyonlar burundan nefes alma sorunu yaratır. Sürekli maske kullanımı zaten sorunlu olan solunumu iyice azaltır ve ağızdan solunumu artırır. Ağızdan nefes alma faranjite neden olur. Bu nedenle eğri olan bölümün cerrahi düzeltilmesi çok önemli.

2-) Konkalar (Burun etleri):

Burun boşluğunun yan duvarlarında boylu boyunca uzanan ve konka olarak adlandırılan olur. Bu konkaların büyük olması burun solunumunu zorlaştırır. Genellikle radyofrekans yöntemi ile küçültme işlemi uygalanır.

3-)Alerjit rinit (saman nezlesi)

Gözlerde ve burunda kaşıntı, hapşırma, burun tıkanıklığı ve burun akıntısı gibi belirtilerin olduğu mukoza hastalığı olan alerjit rinit(saman nezlesi) nefes almada zorluk yaşatan bir başka etkendir. Genellikle nazal spreylerle tedavi ediliyor.

4-)Kronik Sinüzit:

Yılda birkaç kez koyu burun ve geniz akıntısı, burunda tıkanıklık ile baş ağrısı gibi akut sinüzit ataklarıyla kendini gösteren endoskopik cerrahi yöntemlerle tedavi edilen bir diğer solunum yolu hastalığıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.