Kültür ve Turizm Bakanlığı 4 Branş Yeni Memur Alımı Bugün Açıklandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı 4 Branş Yeni Memur Alımı Bugün Açıklandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı “YTB” bünyesinde yeni kamu personeli memur alımı başvuruları bugün açıklandı. 5 farklı unvan sözleşmeli memur atama süreci ve şartlar bu yazımızda.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları için yeni SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI bugün açıklandı. Kuruma "Mütercim-Tercüman, Büro Personeli, Programcı, Destek Personeli (Temizlik Personeli)" pozisyonları için sınavla toplam 10 sözleşmeli personel alımı yapılacaktır. İşte KAMU PERSONELİ ALIMI olarak hazırladığımız haberimiz.

Memur alımı başvuru genel şartları nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak veya Mavi Kart sahibi olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (4), (5), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde yer alan şartları taşımak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile ilgili suçlardan mahkum olmamak, 2022 yılı KPSS ilgili KPSS puanı isteniyor.

Askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak (Mavi Kartlı adaylar bu şarttan muaftır.), YDS'den veya dengi sınavlardan alınmış geçerli bir dil puanına sahip olmak, Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, mütercim tercüman alımı için 1 Ocak 1979 ve sonrası doğumlu olmak, diğer ünvanlar için 1 Ocak 1984 ve sonrası doğumlu olmak gerekiyor.

Memur alımı nitelikleri nelerdir?

İngilizce mütercim Yükseköğretim kurumlarının İngilizce Mütercim ve Tercümanlık, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği, İngilizce- Fransızca Mütercim ve Tercümanlık, İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat, İngiliz Dil Bilimi, Çeviribilimi bölümlerinden en az lisans düzeyinde mezun olmak. KPSS P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak. YDS'den alınmış A düzeyinde bir puana sahip olmak veya dengi sınavlardan alınmış eşdeğer bir dil puanına sahip olmak.

Almanca mütercim Yükseköğretim kurumlarının Almanca Mütercim ve Tercümanlık, Alman Dili ve Edebiyatı, Almanca Öğretmenliği bölümlerinden en az lisans düzeyinde mezun olmak. KPSS P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak. YDS'den alınmış en az B düzeyinde bir puana sahip olmak veya dengi sınavlardan alınmış eşdeğer bir dil puanına sahip olmak.

Fransızca mütercim Yükseköğretim kurumlarının Fransızca Mütercim ve Tercümanlık, Fransız Dili ve Edebiyatı, Fransızca Öğretmenliği, İngilizce-Fransızca Mütercim ve Tercümanlık bölümlerinin birinden en az lisans düzeyinde mezun olmak. KPSS P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak. YDS'den alınmış en az B düzeyinde bir puana sahip olmak veya dengi sınavlardan alınmış eşdeğer bir dil puanına sahip olmak.

Hollandaca mütercim Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren ilgili bölümlerinden mezun olmak. KPSS P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak. YDS'den alınmış en az B düzeyinde bir puana sahip olmak veya dengi sınavlardan alınmış eşdeğer bir dil puanına sahip olmak.

Arapça mütercim Yükseköğretim kurumlarının Arapça Mütercim ve Tercümanlık, Arap Dili ve Edebiyatı, Arapça Öğretmenliği bölümlerinin birinden en az lisans düzeyinde mezun olmak. KPSS P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak. YDS'den alınmış en az B düzeyinde bir puana sahip olmak veya dengi sınavlardan alınmış eşdeğer bir dil puanına sahip olmak.

Çince mütercim Yükseköğretim kurumlarının Çince Mütercim ve Tercümanlık, Çin Dili ve Edebiyatı, Sinoloji bölümlerinden birinden en az lisans düzeyinde mezun olmak. KPSS P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak. YDS'den alınmış en az B düzeyinde bir puana sahip olmak veya dengi sınavlardan alınmış eşdeğer bir dil puanına sahip olmak.

Rusça Yükseköğretim kurumlarının Rusça Mütercim ve Tercümanlık, Rus Dili ve Edebiyatı, Rus Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, bölümlerinin birinden en az lisans düzeyinde mezun olmak. KPSS P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak. YDS'den alınmış en az B düzeyinde bir puana sahip olmak veya dengi sınavlardan alınmış eşdeğer bir dil puanına sahip olmak.

Büro Personeli alımı için Yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren herhangi bir bölümünden mezun olmak. Lisans mezuniyetinden sonra, Başkanlığın çalışma alanlarında uluslararası kuruluşlarca veya kamu kurumlarınca fon sağlanan projelerde veya yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız/vatandaşlarımızın çocuklarına yönelik Başkanlığımızın çalışma alanı kapsamında en az 2 yıllık çalışma tecrübesine sahip olmak. KPSS P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

Programcı alımı için Yükseköğretim kurumlarının bilgisayar programcılığı ile ilgili bölümlerinden en az önlisans düzeyinde mezun olmak veya en az önlisans mezunu olmak koşuluyla bilgisayar programcılığı alanına ilişkin ders aldığını belgelendirmek veya bu alanda Millî Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika sahibi olmak. KPSS P93 veya P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak. YDS'den alınmış en az D düzeyinde bir puana sahip olmak veya dengi sınavlardan alınmış eş değer bir puana sahip olmak. Tercihen .NET/C#ASP.NET sertifikasına sahip olmak.

Destek Personeli (Temizlik Personeli) alımı için Yükseköğretim kurumlarının önlisans düzeyinde eğitim veren herhangi bir bölümünden mezun olmak. KPSS P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak. Erkek olmak. İç ve dış mekânda vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak. Görevi sürekli yapmasına engel olabilecek hastalık ve benzeri durumu bulunmamak. Bulaşıcı hastalığı bulunmamak.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı memur alımı süreci

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde “Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı” için memur alımı başvuruları online olarak Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım) ve Kariyer Kapısı internet adresi üzerinden çevrim içi yapılacaktır. Sınav başvuruları 16 Şubat 2024 Cuma saat 09.00’da başlayıp, 26 Şubat 2024 Pazartesi günü Türkiye saati ile 18.00’de sona erecektir.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı memur alımı kılavuzu.

Kaynak: Kamu Personeli alımı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.