Kültür Turizm Bakanlığı 1.629 Memur Alımı! Yeni Duyuru Yayımlandı
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1.629 memur alımı ile ilgili yeni duyuru yayımlandı. KPSS ile atama sonuçların açıklanmasından sonra sözlü ve mesleki sınava dair sonuçlar geldi. İşte detaylar.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1629 sözleşmeli personel alımı sonuçları hakkında yeni ve güncel duyuru yayımlandı. Geçtiğimiz gün KPSS ile atama sonuçları açıklanan kadrolara dair uygulama ve sözlü sınav başvuru sonuçları belli oldu. İşte detaylar.
1.629 memur alımı duyurusu
1629 Sözleşmeli Personel Alımı kapsamında “MİMAR, MÜHENDİS, ŞEHİR PLANCISI, ARKEOLOG, MÜZE ARAŞTIRMACISI, KÜTÜPHANECİ, TEKNİKER, TEKNİSYEN ve RESTORATÖR” branşları için başvuran adaylar durumlarına Kariyer Kapısı internet adresi üzerinden ulaşabileceklerdir.
Sözlü ve uygulama sınav yapılacak
Kariyer Kapısı üzerinde durumlarını “OLUMLU”, “SÖZLÜ SINAV” olarak gören adaylardan MİMAR, MÜHENDİS, ŞEHİR PLANCISI, ARKEOLOG, MÜZE ARAŞTIRMACISI, KÜTÜPHANECİ, TEKNİKER ve TEKNİSYEN pozisyonlarına başvuran adaylar Sözlü Sınava alınacak. Öte yandan RESTORATÖR pozisyonlarına başvuran adaylar Mesleki Uygulama Sınavına katılmaya hak kazanan adaylar belli oldu.
Kültür Bakanlığı sözlü ve uygulama sınav nasıl olacak?
Sözlü olarak yapılacak olan sınava girmeye hak kazanan adaylar; Pozisyon unvanına ilişkin mesleki bilgi düzeyi, (50 puan) Kavrama, muhakeme etme, özetleme ve ifade etme yeteneği, (10 puan) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, (10 puan) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, (10 puan) Genel yetenek ve genel kültürü, (10 puan) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, (10 puan) olarak değerlendirileceklerdir.
Mesleki Uygulama Sınav Konuları: Koruma ve Onarım İlkeleri; yasa, yönetmelik ve meslek etiği, Koruma ve onarımda belgeleme; rapor hazırlama, tespit, çözüm ve öneriler, Taşınır ve taşınmaz kültür varlıkları için önleyici koruma yöntemleri, Taşınır ve taşınmaz kültür varlıkları için aktif koruma yöntemleri, Müzelerde önleyici koruma planlaması, Arazide (ören yeri) koruma planlaması, Müzelerde iç mekan koşullarının (sıcaklık, bağılnem, ışık vb.) denetimi ve iklimlendirme çalışmaları, Sağlamlaştırma/konsolidasyon, dolgu ve tamamlama yöntemleri, Konservasyonda kullanılan malzemeler; özellikleri, türleri, kullanım alanları ve yöntemler, Mimari yapılarda bulunan taş, ahşap yapı elemanları ile duvar resmi, kalemişi, kündekari, edirnekari, malakari, sedefkari ve benzeri bezeme ögelerinin konservasyon uygulamaları, Restorasyon ve Konservasyon çalışmalarının planlaması; yaklasık maliyet, metraj ve zamanlama olarak açıklandı.
Kaynak: Kamu Personeli Alımı
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.