Kudret Narının faydaları

Kudret Narının faydaları

Halk arasında acayip elma ya da papara diye bilinen kudret narı kabakgiller ailesinin bir üyesidir ve Latince ismi momordica charantia’dır. Kudret narı bitkisi, yeşil ve pürüzlü bir yüzeye sahiptir. Söz konusu görüntü kabağı çağrıştırır.

Kudret narı çiçeği sarı renktedir ve turuncuyla sarı arası renkte meyveler verir. Meyveleri 10-12 cm’ye kadar büyür ve yeşilden sarıya doğru renk değiştirerek olgunlaşır. Tam olarak olgunlaşan bir meyvenin içinden nara benzeyen kırmızı tohumlar çıkar. Bu kırmızı tohumlara kudret narı çekirdeği de denir. Kudret narı tadı bir miktar ekşi olan meyvelere sahiptir.

Kudret Narının Faydaları Nelerdir? Nelere İyi Gelir?

Kudret narı mide problemlerine karşı tedavi edici özelliğe sahiptir. Sabahları kahvaltıdan önce bir kaşık kudret narı macunu yutarak sindirim sisteminizi temizler, dengeler ve olası rahatsızlıklara karşı korunmuş olursunuz. Kudret narı reflü olarak bilinen modern zamanların popüler hastalığına da iyi gelir.

Ayrıca kudret narı ülser gibi ciddi mide rahatsızlıkları için de doğal bir çözüm sunar.

Bu şifalı bitki bir diğer mucizesini HIV virüsüne karşı savaşarak gösterir. AIDS hastalığına yakalanma riskini düşürür.

Kanser hastalığı için umut kaynağı olan bir bitkidir. Kanserli hücrelerin çoğalmasını ya da yayılmasını önleme konusunda etkili olduğu kabul edilmiştir ve bu özelliği ile kudret narı kanser tedavisinde yararlanılan bir bitkidir.

Yaralar üzerinde tedavi edici özelliği bulunan kudret narı yanık bölgeler için de kullanılabilir.

Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği, kudret narı faydaları arasında çok önemli bir yere sahiptir.

Düzenli tüketildiğinde karaciğerdeki yağlanmayı engeller.

Sahip olduğu antibakteriyel etki sayesinde kudret narı cilt üzerinde de koruyucu fonksiyonları olan bir bitkidir. Kudret narı cilt lekeleri gibi yaygın görülen rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır. Güneş ışınlarına karşı doğal bir koruyucu krem olan kudret narı egzama gibi problemlerin iyileşmesine de yardımcı olur. Son olarak kudret narı yağının faydaları da bu aşamada bahse değer. Zira kudret narı yağı sivilce izleri konusunda iz giderici özelliğe sahiptir.

Tiroid bez salgılarının dengelenmesini sağlar; dolayısıyla guatr hastalığının tedavisinde başvurulabilir.

“Kudret narı basura iyi gelir mi?” sorusunun cevabı de olumludur. Yapılan bilimsel araştırmalar, düzenli kudret narı tüketimi sonucunda açığa çıkan enzimlerin, hemoroid hastalığının tedavisinde etkili olduğunu göstermiştir.

Kudret narı varis ağrılarının hafiflemesine de yardımcı olur.

Çocuklarda ve yetişkinlerde demir ve vitamin eksikliğini giderir.

(Nefisyemektarifleri.com)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.