KSÜ’de Engelliler Günü söyleşisi gerçekleştirildi

KSÜ’de Engelliler Günü söyleşisi gerçekleştirildi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Engelli Öğrenci Birimi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle çevrim içi söyleşi gerçekleştirildi.

Zoom uygulaması üzerinden çevrim içi gerçekleştirilen söyleşinin açılış konuşmasını KSÜ Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş yaptı. Üniversitemizde engelli öğrencilere yönelik yapılan iyileştirmelerden ve sunulan hizmetlerden bahseden ve üniversitemizin ‘Mekânda Erişilebilirlik’ turuncu bayrak ödülüne sahip olduğunu hatırlatan Rektör Vekili Okumuş, engelli öğrencilere yönelik hizmetlerin eğitim-öğretimin uzaktan yapıldığı bu dönemde çevrim içi olarak da devam ettiğini belirterek, ara sınav döneminde engelli öğrencilere yönelik düzenlemelere değindi.

Söyleşi programında moderatörlüğü Engelli Öğrenci Birimi Temsilcisi Ayşe Gül Kaya yaparken, İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Genç konuşmacı olarak yer aldı.

Engellerin doğuştan olabileceği gibi hayatın akışı içerisinde de oluşabilecek durumlar olduğunu belirten ve her insanın bir engelli adayı olduğuna dikkat çeken Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Genç, “Dünyanın kendisi engelli ve engebeli bir yer. Gerçek anlamda engelleri aşmayı lütfedecek olan Allah’tır.” diye konuştu.

Peygamber Efendimizin (sav) “Allah sizin suretlerinize (görünüşünüze) ve mallarınıza bakmaz, ancak kalplerinize ve amellerinize bakar.” hadis-i şeriflerini aktaran Genç, “Hayatı anlamlı kılan sevgidir. Sevgi, sevenle sevilen arasındaki bütün engelleri ortadan kaldırır.” dedi.

Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Genç, söyleşi kapsamında katılımcılardan gelen soruları da cevaplandırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.